Ryzen 5 2600 ve RX570 8 GB Sistemim

Mutlaka gerekli tavsiyeler yapılmıştır fakat sistem toplarken ekran kartı ve işlemciden kısmamak adına ne yapılması, ne fedakarlık yapılması gerekiyorsa yapılmalı. Gerekiyorsa ilk etap da 1x8 bellek alıp diğerini ileri bir tarihe ertelemek, SDD yi ilk etap da almamak gibi.
Güle güle kullanın orası ayrı tabi ki.

SDD yi ilk etap da almamak gibi.
Güle güle kullanın orası ayrı tabi ki.
Tam bu noktada tam tersini düşünüyorum. Windows SSD'ye kurulmalı değil mi? Yani önce HDD alırsak SSD aldığımızda en baştan format atmak gerekecek.

Tam bu noktada tam tersini düşünüyorum. Windows SSD'ye kurulmalı değil mi? Yani önce HDD alırsak SSD aldığımızda en baştan format atmak gerekecek.
İleride ekran kartı değiştirmek istendiğinde yaşanacak zorluğun yanında atılacak formatın lafı bile olmaz. Format dediğiniz nedir ki?

İleride ekran kartı değiştirmek istendiğinde yaşanacak zorluğun yanında atılacak formatın lafı bile olmaz. Format dediğiniz nedir ki?
Söylediğimle ne alakası var çözemedim. Ben sadece SSD kısmına değindim dikkat edersen.

Ben ekran kartından kısmamak adına SDD sonradan alınabilir dedim sizde bu nokta da tam tersini düşündüğünüzü çünkü 2. kez format atılması gerektiğinden bahsettiniz. Yani SSD sonraya bırakılmamalı yorumunda bulundunuz. Buradan yola çıkarak alınan ekran kartının satılarak edilecek zarar ve üzerine eklenecek meblağ ile belkide bugün alabileceği ekran kartı için uğraş vermenin format yanında deve de kulak kalacağından bahsettim. Hangi kısım sizin yazdığınızla alakasız olmuş ki bana yazdığım şeyi tekrar yazdırdınız.

Ben ekran kartından kısmamak adına SDD sonradan alınabilir dedim sizde bu nokta da tam tersini düşündüğünüzü çünkü 2. kez format atılması gerektiğinden bahsettiniz. Yani SSD sonraya bırakılmamalı yorumunda bulundunuz. Buradan yola çıkarak alınan ekran kartının satılarak edilecek zarar ve üzerine eklenecek meblağ ile belkide bugün alabileceği ekran kartı için uğraş vermenin format yanında deve de kulak kalacağından bahsettim. Hangi kısım sizin yazdığınızla alakasız olmuş ki bana yazdığım şeyi tekrar yazdırdınız.
Küçük bir yanlış anlaşılma olmuş. Tam tersi derken öncelik HDD yerine SSD'ye verilmeli demek istedim. Hatta bu yüzden mesajının sadece SSD içeren kısmını alıntıladım ve tam bu nokta diye belirttim. Aşağı yukarı aynı şeyi söylüyoruz 😃

Küçük bir yanlış anlaşılma olmuş. Tam tersi derken öncelik HDD yerine SSD'ye verilmeli demek istedim. Hatta bu yüzden mesajının sadece SSD içeren kısmını alıntıladım ve tam bu nokta diye belirttim. Aşağı yukarı aynı şeyi söylüyoruz 😃
Anladım, fakat çoğu kişi depolamanın da önemini biliyor dolayısı ile SSD tartışılmaz bir donanım olsa da daha sonra tedarik edilmesi her hangi bir sıkıntıya sebep olmuyor. Yeterli depolama alanı olmadığı için SDD yi ağzına kadar doldurmak zaten SDD yi SDD olmaktan çıkartacağı için öncelik verilmesi de anlamsız bir hal alıyor. Daha doğrusu benim bakış açım bu şekilde, tabi ki tercihtir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı