Ryzen 5 2600 ve RX570 8 GB Sistemim

R5 2600 + b450 + RX 580 önerdim, ekran kartından anakarttan kısıp ram almışsın. Ram sonradan da eklenir dedim dinlememişsin . Sonradan 350 TL daha verip RX 580 8gb ve 16 gb Ramin olacaktı . şimdi o sisteme hiç bir yükseltme yapamazsın. Ayrıca ssd ilk etapta alınır. Alınır ki sonradan SSD alıp formatla ne var ne yok geri indirip yüklemeyle uğraşmayasın.

Anakartınız A320 serisi olduğundan ve işlemci yüksek nesil olduğundan BIOS versiyonu umarım günceldir ve her zaman güncel tutun. FPS bile fark ediyor o serilerde bazen BIOS kaynaklı (arkadaşımda yaşadık).

Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?
R5 2600 + b450 + RX 580 önerdim, ekran kartından anakarttan kısıp ram almışsın. Ram sonradan da eklenir dedim dinlememişsin . Sonradan 350 TL daha verip RX 580 8gb ve 16 gb Ramin olacaktı . şimdi o sisteme hiç bir yükseltme yapamazsın. Ayrıca ssd ilk etapta alınır. Alınır ki sonradan SSD alıp formatla ne var ne yok geri indirip yüklemeyle uğraşmayasın.
Bu Anakartı ve

Bu ekran kartını koysam diğerlerini iptal edip? 16 GB RAM de kalır? Hocam valla uprage yapmicam hiç anlamam montajdan overclock'tan bu dediklerimle değiştirsem beni kaç yıl götürür?
Tamam hocam dinliyorum sizi RAM'i aynı modelden tek slot yapıyorum ekran kartını yerine bunu koyuyorum

Anakartı da bununla değiştiriyorum
Şimdi hepsi iyi oldu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarta bişey demem de, o ekran kartının soğutma tabakası çok ince çok şikayet var o moeelle ilgili
Resimdeki ondan çok daha iyidir.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20190413-172049294.jpg
    Screenshot_20190413-172049294.jpg
    170,2 KB · Görüntüleme: 60
Anakarta bişey demem de, o ekran kartının soğutma tabakası çok ince çok şikayet var o moeelle ilgili
Resimdeki ondan çok daha iyidir.
Peki hocam dediğiniz ekran kartını koydum. Bütçemi aştığı içinde HDD ve PSU'dan kısıp bunları koyup dengeledim;
Seneye Istanbulda okuyacağım artık seneye alacağım SSD'yi ve RAM'i kasaya takmak size kaldı 😄
Şimdiki sistemim;
Ryzen 5 2600
GIGABYTE B450M GAMING
8 GB DDR4 Corsair Vengeance LPX 3000 MHz
RX580 AORUS 8 GB
SHARKOON TG4 4xLed Fan ATX
SHARKOON WPM500 80 Plus Bronze 500W
Toshiba 3.5" 500 GB P300 7200Rpm Sata 3.0 64MB Önbellek Sabit Disk

Herşey iyi mi hocam? Uprage sıkıntısı da kalmadı performans da canavar gibi olur değil mi?

PSU ya 300 küsür, HDD ye 260 lira verecek sen hiç değmez

HDD yerine ilk etapta alınması gereken SSD dir. HDD ler sistemin hızına yetişemez . Denedim ordan biliyorum. Ferrariye şahin tekeri takmak gibi. Motor gitmek ister ama tekerler taşımaz ve ilk SSD alacaksın ki sonradan formattı hepsini indirip kurmayla uğraşma.

Son düzenleme:
PSU ya 300 küsür, HDD ye 260 lira verecek sen hiç değmez

HDD yerine ilk etapta alınması gereken SSD dir. HDD ler sistemin hızına yetişemez . Denedim ordan biliyorum. Ferrariye şahin tekeri takmak gibi. Motor gitmek ister ama tekerler taşımaz ve ilk SSD alacaksın ki sonradan formattı hepsini indirip kurmayla uğraşma.
Peki hocam HDD çıkartıp önerdiğiniz SSD koydum. Benim gösterdiğim PSU ile sizin önerdiğiniz Cooler Master PSU arasında 20 TL fark var, değer mi 20 TL için düşürmeye? SHARKOON 80 Plus Bronze üstelik? İsterseniz PSU kalsın bütçemi bozmuyor?

Kaliteli markalarda sertifika olayına pek takılma . Kendi kullandığım PSU da sertifika yok 500 watt ve rx580 besliyor. Günlerce açık kaldığıda oluyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı