Bende aynı sistemi almaktan son dakika döndüm. Sinerji de o kasa ve Psu Aralık ayında indirimli olarak 400Tl den satılıyordu. Anakartımda M-ATX almak istediğim için çok cazip gözüktü gözüme. Tipi de hoşuma gitmişti. Burada sorduğumda arkadaşlar ısındığını kötü olduğunu söylediler. Bende inanmadım yabancı forumları ve videoları inceledim. En son bir Youtube kanalında uzak durmanız gereken kasaların başında bu kasayı gösterdikleri dakika artık tamamen vazgeçtim. Avrupada bu kasayı kullananlar yan yatırıp ter çevirip kullanıyorlarmış sıcak havayı atsın diye şaka yapmıyorum.
Anakart en ucuz B450 anakart. Ben de aynı anakartı almaktan indirim görünce vazgeçtim. Vatanda 570 Tl ye daha iyi bir anakart seçtim. Yani 508 tl ye 50 Tl daha eklenip ATX bir anakart aldım. Sizde ayrı toplarsanız indirim kovalayın yoksa bu da idare eder.
Ram de bende aynı Ram i kullandım yanına 8 Gb eklerim diye ama sonradan alınan 8Gb ramin Dual çalışacak garantisini kimse veremez. Forumda sorarsan sıkıntı olmaz Dual çalışır hiçbir şeyden anlamıyorsun sen diyorlar ama sonradan alınan aynı Ramin Dual çalışmadığını bazılarından duydum. Hatta
@Recep Baltaş ın 2 ayrı videosunda birinde Ram leri 2x8 Gb şeklinde almışlar ve hatta videoda tecrübeyle sabit o yüzden 2x8 aldık dediler, başka bir videolarında alırken ayrı ayrı 1x8Gb ram alıp kullandılar. Yani ortada net olmayan bir durum var. Ben bütçem olmadığı için riske girdim daha sonra eklerim diye bütçen varsa 2x8Gb al derim.
Ekran kartın ve işlemcin uyumlu ve güzel.
Monitörü muhakkak ihtiyacına göre seçmişsindir ama ben 24" monitörün seçilmesi daha iyi olabileceği düşüncesindeyim.
HDD niz çok sevdiğim model olan WD Blue ama SSD yi WD önermemişler. İnceleme sitelerinde o fiyata Sandisk, Toshiba, Kingston vs alınabilir ama WD Green kesinlikle almayın diyen çok yorum gördüm.