Ryzen 5 2600 vs 3600

Bu noktada ihtiyaçalarınız önemli PC'yi ne için kullanacağınız önemli, Dün milyon takipçisi olan bir youtube kanalı Ryzen 2600 ve Ryzen 3600'ü test etti. Testte en önemli unsur her iki işlemci de ufak bir OC ile 4 ghz hıza kararlı bir şekilde sabitlenmişti.

Aradaki fark ise sadece 5-10 FPS ortalama 7 FPS ve tahmin et ne oldu. Video Youtube'dan kaldırıldı.

Bakın mesajımda burda

Video neden kaldırıldı anlam veremedim. Eğer ufak bir OC ile 2. nesil Ryzen'lerden yine OC'li 3. Nesil performansı alıyorsam. Fark ödemeye değer mi diye düşünürüm. Bence en azından FPS noktasında çok fark yok güvenilir Youtube kanallarından yeni testleri takip etmek gerek.

düşüncem ikinci nesil Ryzen'ler ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılar, yeni alacak olsam da ihtiyacımı karşılıyorsa 3700x yerine 2700x için çok güzel indirim kampanyaları olabilir. Yurt dışında 100 dolara varan indirimler oldu 2700x için bizde henüz fiyat kıpırdamadı enterasan bir şekilde. Arada afaki farkler yoksa 2700x için güzel fırsatlar olacağını düşünüyorum. Böylece iyi bir değeri ucuza yakalayabilirsiniz. Mesela 2600 de 2700x de her türlü ihtiyacı görür bence gayet güçlü işlemciler.

İhtiyaçlarınız ne bu çok önemli, her iki işlemci de işinizi görüyor mu? Aradaki fiyat farkı buna değer mi?
Sadece oyun için kullanacağım fakat önümüzdeki 4-5 yıl beni götürmesi lazım.

Rx 5700'ün (yeni özel soğutmalı modelleri bekliyorum) yanına B450 PLUS anakart ile ryzen 5 3600 almayı düşünüyorum. 500tl daha ucuza 2600 alıp fiyat farkına bir sıvı soğutma alsam işlemciyi OC yapsam 3600 ile aynı performansı alır mıyım?

Rx 5700'ün (yeni özel soğutmalı modelleri bekliyorum) yanına B450 PLUS anakart ile ryzen 5 3600 almayı düşünüyorum. 500tl daha ucuza 2600 alıp fiyat farkına bir sıvı soğutma alsam işlemciyi OC yapsam 3600 ile aynı performansı alır mıyım?
Önbellek farkı var sadece mhz olarak düşünürsen, yıllanmış işlemciye de aynı yorumu yapardık.

Fiyat farkına sıvı soğutma alıp OC ile uğraşacak isem niye daha düşük işlemci alıyorum ki o zaman ? Direk 3600 alıp OC ile uğraşmadan daha mantıklı olmaz mı ?

Son düzenleme:
RTX 2060 alacağım. 2600X yeterli olmaz mı yani?
R5 3600 tekli çekirdek gücü daha yüksek olduğu için daha fazla FPS verir ancak RTX 2060 için R5 2600X de yeterlidir. R5 2600X sizde halihazırda mevcut ise RTX 2060 ile sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Ancak henüz almadıysanız R5 3600 öneririm.

R5 3600 tekli çekirdek gücü daha yüksek olduğu için daha fazla FPS verir ancak RTX 2060 için R5 2600X de yeterlidir. R5 2600X sizde halihazırda mevcut ise RTX 2060 ile sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Ancak henüz almadıysanız R5 3600 öneririm.
Yok daha almadım, bu ay anakart alacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı