Ryzen 5 2600 vs. i5-8400 ve 2133 MHZ RAM uyumu

eren5361

Hectopat
Sistemim aşağıdaki gibi. Elimdeki 2133 MHz tek slot 8 GB RAM var ve iki işlemci arasında kaldım sizce hangisini tercih etmeliyim? Intel'in RAM kullanımı daha az olduğu için 8400'den yanayım fakat bi o kadar da kararsızım.
  • INTEL G4560
  • MSI GTX 1050Ti Gaming
  • MSI H110M PRO-VD
  • Corsair 8 GB 2133 MHz CL15 RAM
  • 500W PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Amd bir işlemci kullanıp bu kadar düşük mhzli bir ram kullanman çok ciddi performans kayıplarına sebep olabilir.Amd kullanacak isen mhz'i yüksek bir ram seç yada rami değiştiremem diyorsan intel işlemci kullanıcaksın.

Hocam ileride ram'leri yükselteceğimi göz önünde bulundurarak ryzen 5 2600 daha geleceğe dönük bir seçim olmaz mı çünkü ram'e overclock yapabilirim ayrıca bu ram'le bile şimdilik gtx 1050'ti için gayet yeterli olacağını düşünüyorum.

Ekleme: Bi anda gaza gelip r5 2600 sipariş ettim şimdi de anakartı alması kaldı umarım pişman olmam :D

Son düzenleme:
Hocam ileride ram'leri yükselteceğimi göz önünde bulundurarak ryzen 5 2600 daha geleceğe dönük bir seçim olmaz mı çünkü ram'e overclock yapabilirim ayrıca bu ram'le bile şimdilik gtx 1050'ti için gayet yeterli olacağını düşünüyorum.

Ekleme: Bi anda gaza gelip r5 2600 sipariş ettim şimdi de anakartı alması kaldı umarım pişman olmam :D
Merhabalar, ben de sizin eski sisteminizle aynı sisteme sahibim ve sistemi yükseltme arefesinde aynı ikilemde kaldım; ryzen 5 2600 mü i5 8400 mü? hem de 2133mhz ram ile.

Şu an ryzen'ı almış biri olarak son durum nedir memnun musunuz? İnternetteki testlerle aynı sonuçları mı aldınız? Yoksa ram performansı internetteki testlerin gösterdiği gibi etkiliyor mu?
Ayrıca oyun oynayan biriyseniz oynadığınız oyunlarda aldığınız değerleri paylaşırsanız çok sevinirim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı