Ryzen 5 2600X alınır mı?

mertsinmaz

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU : Ryzen 5 5600
GPU : RTX 2060S
MEM: 32 GB 3600MHZ
STO: 2 TB M2 SSD + 500 GB SSD
PSU : 650W80+
DSP: 144HZ
Ryzen 5 2600X almak istiyordum ama şu anda stoklar hızlıca tükenmekte, ayın 10'una kadar belki de stok kalmayacak, belki de fikrim değişecek. Şu anda Intel sisteminden AMD'ye geçiş yapmış bulunmaktayım. Intel'e ederinden fazla para yatırmak istemiyorum artık.

Anakartımı sipariş verdim (MSI B450M Mortar) daha elime ulaşmadı, işlemci kanadında ise Ryzen 5 2600X almayı düşünüyorum ama forumdaki bazı arkadaşlar 3. seriyi bekle gibi konuşmalar yapıyorlar, o kadar bekleyebileceğimi zannetmiyorum. Eğer 2600X alamazsam hangi işlemciye yönelmeliyim, uzun vadede hangisi benim yüzümü güldürür? Bütçem en fazla 1650 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Beklemeye gerek yok. İndirim kovalayın. 2600 ya da 2600X modelini tercih edebilirsiniz. Yeni çıkacak işlemcilerin belli bir süre 2.500 TL altına düşmeyeceğini düşünüyorum. Ancak kullanacağınız RAM imzanızda yer alan ürün ise Ryzen için çok yavaş kalacak. RAM'inizi de satıp 3000 MHz bir RAM almanızı şiddetle öneririm.

3. serinin ne zaman çıkacağı net değil AMD güzel bir seri yakaladı intel almanızı önermiyorum hem çok CPU kullanımı ve fiyatlarından dolayı ,2600X yerine 2600 alabilir artan 400 TL ile güzel 120 mm sıvı soğutma alabilirsin .

2600 yeterli olacaktır ama o ram sıkıntı yaşatabilir. Gerçi oyunlarda fark en çok 6-7 fps olarak gösteriliyor 2133 ile 3000 arasındaki ama bir süre idare eder ilerde değiştirirseniz güzel olur

2600 yeterli olacaktır ama o ram sıkıntı yaşatabilir. Gerçi oyunlarda fark en çok 6-7 fps olarak gösteriliyor 2133 ile 3000 arasındaki ama bir süre idare eder ilerde değiştirirseniz güzel olur
Hocam 6-7 fps farkının beni olağanüstü etkileyeceğini düşünmüyorum sonuçta eski işlemcimden daha fazla FPS alacağım (G4600) ilerde RAM'leri değiştirmeyi düşünüyorum zaten işlemciyi taksitle alacağım için taksiti bitene kadar bilgisayara daha bişey almam söz konusu değil. Beni 3-4 ay götüreceğini düşünüyorum 2133 Mhz'in.
Anakartla işlemciyi değiştirmişsin fakat RAM'i elinde tutacaksın sanırım. Ryzen sistemlerde 2133 MHz RAM kullanmak performansta sıkıntı yaratabilir. RAM'i de değiştirme imkanın varsa iyi olur.
Evet Ram'i değiştirmeyi düşünüyorum fakat işlemciyi taksitle alacağım için 3-4 ay bilgisayara yatırım yapacak bütçem olmayacak o süre içinde mecvut kullandığım Ram'in beni taşıyacağını düşünüyorum sonuçta eski işlemcimle alacağım işlemci arasında büyük fark olacaktır diye düşünüyorum.(G4600 Pentium)

Son düzenleme:
Hocam 6-7 fps farkının beni olağanüstü etkileyeceğini düşünmüyorum
Tamam ancak şöyle düşünün. 2933 MHz frekans sizin işlemcinizin tam verimli çalışması için ideal frekans değeri. Intel işlemcilerde bu değer çok düşük. 2600X yerine 2600 versiyonunu alıp, elinizdeki RAM'i hala para ediyorken satarak aradaki farkla RAM değişimi yapabilirsiniz. İşlemcide X çarpanı için 250 lira fark fazla. İki işlemci (2600 ve 2600X) arası performans farkı %10'u geçmiyor. Oyunda alacağınız maksimum fark ise 2 FPS olur. Bu önerimi düşünün.

Tamam ancak şöyle düşünün. 2933 MHz frekans sizin işlemcinizin tam verimli çalışması için ideal frekans değeri. Intel işlemcilerde bu değer çok düşük. 2600X yerine 2600 versiyonunu alıp, elinizdeki RAM'i hala para ediyorken satarak aradaki farkla RAM değişimi yapabilirsiniz. İşlemcide X çarpanı için 250 lira fark fazla. İki işlemci (2600 ve 2600X) arası performans farkı %10'u geçmiyor. Oyunda alacağınız maksimum fark ise 2 FPS olur. Bu önerimi düşünün.
Evet mantıklı konuşuyorsunuz ama olaya birde şu yönden bakmak gerekiyor aldığım anakart B450M Mortar modeli baya kaliteli bir anakart hazır almışken işlemciyide 2600x alıp ilerisi için büyük bir yatırım benim için ama sizin dediğiniz konuda bu sisteme başlangıç için güzel bir öneri 2600x almak yerine 2600 al 250 lira farkıda mevcut rami satıp üzerine ekleyip yüksek frekanslı bir ram almamda çok mantıklı geliyor ama kararsız kaldım şuan, oynadığım oyunlar simulasyon oyunlar(X-plane11,Prepar 3D) olabildiğince bütçemi zorlayarak en iyisini almak istiyorum.
En azından beni 2-3 ay götürmez mi yani?

Evet mantıklı konuşuyorsunuz ama olaya birde şu yönden bakmak gerekiyor aldığım anakart B450M Mortar modeli baya kaliteli bir anakart hazır almışken işlemciyide 2600x alıp ilerisi için büyük bir yatırım benim için ama sizin dediğiniz konuda bu sisteme başlangıç için güzel bir öneri 2600x almak yerine 2600 al 250 lira farkıda mevcut rami satıp üzerine ekleyip yüksek frekanslı bir ram almamda çok mantıklı geliyor ama kararsız kaldım şuan, oynadığım oyunlar simulasyon oyunlar(X-plane11,Prepar 3D) olabildiğince bütçemi zorlayarak en iyisini almak istiyorum.
En azından beni 2-3 ay götürmez mi yani?
Götürmez denemez. Ancak tam performans alamazsınız. RAM frekans hızından dar boğaz yaşamanız olası. Ancak içinize sinmesi de önemli tabi. 2600X almamak sizi üzecek ise hedeflediğiniz şekilde devam edin. Size şöyle örnek vereyim. 2400G işlemcim var. OC yapmadan kullanıyorum. Almayı düşündüğünüz 2600X modelinden %30 daha zayıf. Ağır analiz uygulamaları dahil hiçbir programda beni üzmedi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı