Ryzen 5 2600X eğik pin performansı etkiler mi?

Escuba

Kilopat
Yer
Çanakkale/Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
1 Hafta önce Litvanya'dan aldığım RTX 2060S ve R5 2600X sistemimin evde montajını yaparken evdeki 2 serserinin(kediler) bir anlık dalgınlığım sonucu işlemciyi yere koyup kapıyı açmaya gittiğimde işlemciyle fare gibi yerde sürüklemelerinden dolayı pinleri biraz yamuldu. Ben de cımbız yardımıyla düzelttim ve montajını yaptım. Şu an sorunsuz çalışıyor ama daha önce hiç 2600X kullanmadığım için performansında düşüklük var mı anlayamıyorum. Yabancı Benchmark siteleri de OC etmediğim için diğer 2600X'lerle karşılaştırmama pek imkan vermiyor stock değerlerde.

Konu hakkında bilgisi olan var mı? Varsa paylaşırsa sevinirim.

Teşekkürler.

Not: Kopuk pin yoktu. Toplam eğilen pin sayısı 8-9 civarındaydı. Onlarda çok fazla eğilmediler.

Temas olmasa çalışmaz işlemci, devam et sıkıntı olmaz kopmamis.

Son düzenleme:
Kullanmaması daha iyi... Taraflı bir site. CPU-Z veya GeekBench ile daha iyi testler yapılabilir.
Haklisiniz, islemci karsilastirmasi icin iyi bir site degil ama orada ayni model islemciler icin bir yuzdelik var, mesela R5 2600 %70 genel ortalamasi vardir diyelim sen overclocklu test yaparsin %75 cikar veya underclocklu test yaparsin %60 cikar, eger arkadasin islemcisinde dusuk performans söz konusu ise orda cikar diye dusunuyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…