Ryzen 5 2600X ısı ve voltaj problemi

Mecnun mert

Centipat
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 3 hafta önce bir sistem topladım ve işlemcide voltaja dayalı ısınma var gibi geliyor.
  • Ana kart B450 MSI Tomahawk
  • Ekrankartı GTX 1660 Ti Zotac
  • RAM Corsair 8 GB 2 X 3000MGH
  • İşlemci Ryzen 5 2600X soğutucu Noctua NH-U12S SE-AM4 premium-grade 120mm Tower
Boşta işlemci sıcaklığı 30'dan 40 atlıyor durduk yere masaüstünde, bunun voltajdan kaynaklı sanırım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Msi anakartlarda voltajı otomatik olarak 1.35v olarak ayarlıyor. Bu video yardımcı olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Msi anakartlarda voltajı otomatik olarak 1.35v olarak ayarlıyor. Bu video yardımcı olur.

Peki hocam benimki x serisi 2600x bu video da 2600 den bahşediyor ben voltajı kaça ayarlamalıyım ?

1.30v veya 1.25v yeteli bir voltaj olur. Yalnız sistemin prime 95 ile kararlılık testi yapman gerekir. 10 - 15 dak. bu testi yaptığında sistem kapanmıyorsa voltaj yeterlidir. Yalnız bu konuda tecrüben yoksa bilen birisinden yardım almanı öneririm. Çünkü voltajlarla bilmeden oynamak her zaman risklidir. Voltajı düşürdüğünde 4.2 ghz frekans hızını da yakalaman lazım yoksa voltajı çok düşürmüşsün demektir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı