Ryzen 5 2600X Sıvı Soğutma İle 90 Derece Görüyor

Bence de çok fazla. Sıvı soğutmayı komple çıkarıp yeniden montaj yapmayı düşünüyorum.
İyi olur, macunu da kontrol et bence. Eğer sıkıntı devam ediyorsa garanti yolları gözüküyor.

Merhaba hocam, yardımcı olur mu yorumum bilmiyorum fakat ; benim sistemimde AMD Ryzen 2600 4.1Ghz overclock edilmiş ve 1.425 Cpu voltajı verilmiş halde Cooler Master ML240R sıvı soğutma kullanıyorum aida64 ile tam olarak 10 dakika test ettim maksimum gördüğüm ısı değeri 62 derece oldu, boştaki ısı değerleri 35 derece civarında oluyor. Radyatörün önünde 2 adet sıvı soğutmanın fanı var havayı içeri çekiyor ayrıca kasanında 2 fanını sökmüştüm onlarıda radyatörün arkasına taktım daha hızlı havayı atsın diye, buda etkilemiş olabilir değerleri. Bence ya radyatörü soğutma konusunda yada soğutma bloğunda bir problem olabilir.

Soğutucun beş para etmez her kullanıcı o soğutucudan yakınıyor ben de dahil. Kardeşimin bilgisayarına almıştım, pişmanım. Fanı çok sesli ve soğutma performansı da rezalet. i5 7600K boşta 40-45 BFV, CS:GO gibi oyunlarda da 70 derecelerde.

Soğutucun beş para etmez her kullanıcı o soğutucudan yakınıyor ben de dahil. Kardeşimin bilgisayarına almıştım, pişmanım. Fanı çok sesli ve soğutma performansı da rezalet. i5 7600K boşta 40-45 BFV, CS:GO gibi oyunlarda da 70 derecelerde.
Gerçekten öyle çok pişman oldum aldığıma ama artık yapacak bişey yok malesef.

Muhtemelen bağlantıyla alakalı bir sorun var. Üst taraftaki vidayi biraz zorladım 1.5 tur daha döndü. Test değerleri biraz daha düştü. Tersi düzü var mı o vida ucundaki tutamaçların?

BIOS'dan baktığımda boşta 52-53 derece hocam.
Boşta 52 - 53 yüksek değerler BİOS üzerindeki derece nedir ? Ayrıca ek olarak sıvı soğutma'nın ne çok sert ne de çok gevşek durması iyi değildir. Çok sert olduğunda anakartı eğer ve pinlere zarar verebilir, çok gevşek olduğunda ise ısı değerlerin anında tavan yapar.

Soğutucunun bloğundaki jelatini çıkardınız mı ?
Evet çıkardım hocam.

Boşta 52 - 53 yüksek değerler BİOS üzerindeki derece nedir ? Ayrıca ek olarak sıvı soğutma'nın ne çok sert ne de çok gevşek durması iyi değildir. Çok sert olduğunda anakartı eğer ve pinlere zarar verebilir, çok gevşek olduğunda ise ısı değerlerin anında tavan yapar.
BIOS'da da aynı şekilde 50 derece civarında.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı