Ryzen 5 2600X undervolt

• Konuyu başlatan aceloq
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 2.448
CPB kapalı iken bende 1.075 voltaj değerini geçmiyor, fark olmaması imkansız.

Birazdan tekrar deneyip fotografini cekeyim. Belki de ben yanlis hatirliyorumdur.
Kapattim ama hala ayni arkadaslar. CPB kapatip eger manuel olarak o.c yapmaz isem zaten 3.6 GHZ de sabit kaliyor ve 72 dereceyi gecmiyor.

Son düzenleme:
Cbp açıkken işlemci üst sınırlara çıkmak için fazla voltaj ister ve siz de undervolt yaptığınız için voltajı alamayınca kapanır dolayısıyla cbp açık kapalı farketmiyor diye bir şey olamaz undervolt yapıp sabit voltaj verecekseniz cbp kapalı olmalı ki belli en üst sınıra yetecek voltaj verebilesiniz. Mesela 4.00 ghz e 1.35 voltaj veriyorum ben stabil çalışıyor ama stok soğutucu değil iyi bir Soğutucu kullanıyorum

Cbp açıkken işlemci üst sınırlara çıkmak için fazla voltaj ister ve siz de undervolt yaptığınız için voltajı alamayınca kapanır dolayısıyla cbp açık kapalı farketmiyor diye bir şey olamaz undervolt yapıp sabit voltaj verecekseniz cbp kapalı olmalı ki belli en üst sınıra yetecek voltaj verebilesiniz. Mesela 4.00 ghz e 1.35 voltaj veriyorum ben stabil çalışıyor ama stok soğutucu değil iyi bir Soğutucu kullanıyorum

Dogrudur ancak inan ki voltaj yetmeyince PC resetliyor , CBP ayari acikta olsa kapali da olsa.

O zaman voltajı az veriyorsunuz. Ben 4.00 ı 1.35-1.36 volt civarları vererek stabil yapabildim. Yani 1.25 falan veriyorsanız normal kapanması.

O zaman voltajı az veriyorsunuz. Ben 4.00 ı 1.35-1.36 volt civarları vererek stabil yapabildim. Yani 1.25 falan veriyorsanız normal kapanması.

1.38-40 arasi voltaj verdigimde bende 4 ghz stabil oluyor ama o zamanda 100 dereceye kadar cikiyor sicaklik. 2 gundur kullaniyorum 3.95 ghzde stabil olarak henuz kapanma olmadi. Su an iyi gibi bakalim. Ileride sogutucuyu guncelleyince voltaji arttiririm. Her islemcinin kalitesi de ayni degil tabi ki , senin islemcin belki daha kalitelidir daha dusuk voltajlarda daha yuksek hizlara ulasabilir.

4.00 ghz lerde 100 derecelere stok soğutucu ile de ulaşmaması lazım zaten hocam. 4.3 ü görebiliyor bu işlemci ya termal macunda ya kasa soğutmasında problem var uzun süre o sıcaklıklarla kullanma pc yi bence

4.00 ghz lerde 100 derecelere stok soğutucu ile de ulaşmaması lazım zaten hocam. 4.3 ü görebiliyor bu işlemci ya termal macunda ya kasa soğutmasında problem var uzun süre o sıcaklıklarla kullanma pc yi bence

Kasa sogutmasinda ve termal macunda her hangi bir sorun olmadigindan kesin eminim. Son olarak islemcinin uretim kalitesiyle alakali bir sorun oldugunu dusunuyorum. Garanti olsun diye ilerde sogutmayi degistiririm o sorunda cozulmus olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı