Ryzen 5 2600X ve GTX 1660 Ti sistem oyun takılma sorunu

Alone_Man

Kilopat
Arkadaşlar yeni ekran kartı almıştım Asus GTX 1660 Ti STRIX OC modelini fakat şöyle bir problemim var. Oyunlarda çok fazla takılma oluyor. Özellikle de Call of duty WW2, Call of duty Advanced Warfare, bir de DX12 açtığım zaman Rise of the Tomb Raider ve Sniper Elite 4 oyununda bir 10 dk oynadıktan sonra oyundan atıyor. Bu sorunları neden yaşıyorum? Ayarların hepsini ULTRA 1920x1080 oynuyorum. Oyunların hepsi orijinaldir. Steam'den oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrula dedim yine aynı sorun. Bilgisayarımda Norton orjinal antivirüs programı var kaç defa tarattım herhangi bir virüsle karşılaşmadım. Windows 10 kullanıyorum tüm sürücüler güncel Chipset, Ekran Kartı sürücüsü UEFİ kurulum yaptım. Bir de sistemim daha çok yeni, geçen 23 kasımda almıştım. lütfen yardımlarınızı bekliyorum halen de taksitlerini ödüyorum. Son olarak oyunların hepsi HDD'de yüklü.
Sistemim şu şekilde;
  • Anakart Asus TUF B450-PLUS
  • İşlemci Ryzen 5 2600x
  • RAM Corsair Vengeance 2x8 16GB 3000 MHz
  • Ekran Kartı Asus GTX 1660 Ti STRIX OC
  • HDD WD Blue 1TB
  • SSD SanDisk 120 GB PLUS
  • PSU Cougar CMX-700 700W 80+ Bronze Güç kaynağı
  • İşlemci Soğutucusu COOLER MASTER MASTERLIQUID LITE 120
  • Kasa Corsair Carbıde Serisi Spec-Alpha

Sistemlerimiz çok benzer ben bu şekilde bir sorun yaşamadım hiç. Isı ile ilgili bir sorun olduğunu da sanmıyorum. Hem sıvı soğutucu olsun hem de ekran kartının modeli gereği ısınacak bileşenler değil bunlar. Kasa da ki hava akışının da kötü olduğunu sanmıyorum açıkçası. Başka bir yerler de bir sorun olmalı.

Kasa içinde başka fan yoksa eğer kasa içi sıcaksa eğer ekran kartı ısınıyor olabilir bir ihtimal birde aklıma psu geliyor. PSU da bir problem olabilir mi ? Deneme ihtimalin varsa başka bir psu takın derim.

Oyunda ki ısı değerleri bu. Kasamın önünde 2 tane fan var bir de arkada 1 tane daha fan var onu full speed çalıştırıyorum. Elimde başka psu yok.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    794,1 KB · Görüntüleme: 111
Son düzenleme:
Sadece Cod da oluyorsa ekran kartı yeni yazılımsal birşeyde olabilir. Dx 12 yi kapatıp birazda ayarları düşürüp dene bir normalde ekran kartın işlemcin yeterli.

Sadece Cod da oluyorsa ekran kartı yeni yazılımsal birşeyde olabilir. Dx 12 yi kapatıp birazda ayarları düşürüp dene bir normalde ekran kartın işlemcin yeterli.
Cod da DX12 seçeneği yok zaten. Sniper Elite 4 ve Rise of the Tomb Raider gelince onları dediğiniz gibi DX12 kapatınca Tomb raider takılma olmuyor, Sniper Elite 4 de ise atma oluyordu bi 10DK geçmeden DX11 geçince saatlerce oynasam bilene sorun olmuyor ama beyfendi bu sorunlar neden olur sonuçta para ödüyoruz bu oyunlara sistemlere verim alamadıktan sonra ne anlamı var sizce de öyle değilmi?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı