Ryzen 5 2600X ve RTX 2060 sistem ısınma problemi

mimforeva

Decapat
Geçtiğimiz günlerde Ryzen 5 2600X ısınıyor diye post'ları araştırdım ve çok fazla aynı sorunla karşılaşan kişi gördüm. Ben de ilk etapta donma sorunu yaşadığımda hemen işlemcidendir sonucuna vardım. Postlardan okuduğum stres testleri vs. birkaç test uyguladım ve kasa iç sıcaklığını gözlemledim. Sorunun işlemciden olmadığı boşta 35-49 yükte 65-71 arası çalıştığı ve stres testinde de 83'ü geçmedi.

Sonra The Witcher açıp ultrada 2-3 saat takıldıktan sonra kasa iç sıcaklığını gözlemlediğimde cam alev alevdi. Xigmatek Venom X 650W4 kasamda 4 fan var fakat iç sıcaklığı bir türlü atamıyor.

Son tahlilde aklıma geleni sizinle paylaşıp fikrinize ihtiyacım var;

Kasanın fan kontrolcüsü ve kumandası var fakat 2 farklı hızda dönebiliyor yavaş ve hızlı şeklinde. Benim istediğim CPU ya da GPU ısısıyla senkron çalışması. Bunu yapabilmek için öncelikle kumandayı anakarta bağlamak gerekli bu kabloları nereden ya da ne isimle temin edebilirim?

Sistem:
  • Xigmatek Venom X 650W
  • ASUS TUF B450M-PLUS GAMING
  • AMD Ryzen 5 2600X
  • Crucial 16GB (2x8GB) Ballistix Sport LT White DDR4 3000MHz
  • MSI GeForce RTX 2060 VENTUS
Değerli yorumlarınızı rica ederim.
Moderatör'ler düzeltirken birde yazıdan kısımları silmeseler keşke. 😡

Konuya ek olarak işlemciyi Oc yapıcam sıvı soğutma + anakart + kasa fanlarının hepsi auro sync ile nasıl senkronize edebilirim.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    191,5 KB · Görüntüleme: 70
  • 2.jpg
    2.jpg
    145 KB · Görüntüleme: 66
  • 3.jpg
    3.jpg
    100,1 KB · Görüntüleme: 87
Son düzenleme:
Merhaba

Öncelikle RTX serisi diğer serilere göre daha fazla ısınıyor.
Bu sebepten bu havayı atabilmesi için kasanızın hava akımının çok iyi olması gerekiyor. Seçtiğiniz kasa bu konuda çok başarısızdır.

Kasanın üzerinde 2 fan giriş yeri boşta. Burasını işlemci OC yaptığımda sıvı soğutma için kullanmayı planlıyorum fakat ön kapak kapalı içerisi cehennem oluyor. Cpu'a Kule fan alıp üstte iki fan egzoz olarak taksam sizce işe yaraması yüzde kaç ihtimal ?

VENOM-X-EDM-01.jpg

5-10 derece belki oynar belki oynamaz kesin bişey diyemiycem.
Benim arkadaşımda bu tarz bir sistemi Aerocool Quartz kasaya toplamıştı. Aynı sorunla kendiside karşılaştı ve paraya kıyıp kasayı değiştir.
Şöyle bir yol deneyebilirsiniz önde bulunan camı çıkartıp kullanabilirsin belki bir faydası olabilir.

Benim arkadaşımda bu tarz bir sistemi Aerocool Quartz kasaya toplamıştı. Aynı sorunla kendiside karşılaştı ve paraya kıyıp kasayı değiştir.
Şöyle bir yol deneyebilirsiniz önde bulunan camı çıkartıp kullanabilirsin belki bir faydası olabilir.

Şimdi sıvı soğutmaya para ayırıcam kasa parasını oraya gömmeyeyim diyorum.

Ön camı çıkartınca donma vs olmuyor 1-2 haftadır ön camsız takılıyorum. Gpu ve Cpu 70 derecelerde oyunlarda. (metro yada withcer ultra ayarlarda:)

Ama ön camlı kasa alacaklara bende tecrübe ettim öndeki fanlar cam takı iken hiçbir işe yaramıyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı