Ryzen 5 2600X ve RTX 2060 ısınma sorunu

Makaleler
1
Sistemimi üç gün önce satın aldım, gerekli programları kurdum ve oyun oynamaya başladım. Oyunlarda aşağıda gördüğünüz sıcaklık değerleri geliyor boşta ise CPU 50 derece civarında GPU ise 40 derece civarında seyrediyor. Kasam Aerocool Scar içerisinde 1 adet tahliye 1 adet hava çekici fan mevcut. Ben şahsen fanların azlığından kaynaklı olduğunu düşünüyorum bu durumun ama sizin de görüşlerinizi almak isterim. Bu arada GPU fanları %100'de çalışıyor CPU fanı ise stock Ryzen fanı.
  • CPU Ryzen 5 2600X
  • GPU Galax RTX 2060
cpu sıck.PNG
gpu.PNG

Yan kapağı açtığında sıcaklıklar düşüyorsa öncelik sırasına göre:
1- Kasanın üst tarafına içerdeki havayı tahliye için iki adet 120 mm fan almalısın.
2- Dereceler yine de tatmin edecek kadar düşmediyse önde içeri serin hava üfleyen fanlar iki adet olmalı. Zaten iki adetse cfm değeri yüksek olan (50 ve daha yüksek cfm) iki adet fan alırsan iyi olur.
Aslında en ucuz ve garanti yol:
Kasa önüne iki adet cfm değeri yüksek fan alıp takmak, önden artan bu iki fanı da kasa üstüne tahliye için kullanmak.
Bunları hesaplarken anakart ve PSU'nun yeteri kadar çıkışı var mı kontrol et, yoksa pwm çoklayıcı veya PSU için fan çoklayıcı da almalısın.
Aynı sorun kuzende de vardı bu şekilde çözdük

GPU fanı %100 için sıcaklık değerleri aşırı yüksek. Öncelikle kasanız önden kapalı olmasından dolayı hava akışı problemleri yaşıyor mümkünse önü mesh panel bir kasa ile değiştirin. Ekstra fan sizi kurtarmayabilir. Kasanızın kablolamasına dikkat edin. Kasanız önü arkası kapalı bir yerde muhafaza ediliyorsa mümkün mertebe daha fazla hava alıp atabileceği bir yere koyun.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı