Ryzen 5 3500 GTX 1050 Ti PC toplama

Bütçe
4500-5000 TL
Bu işini görür indirim kovalayıp bunun gibi bir sistem toplayabilirsin, şu anda pahalı normalde boyle bir sistem 5000 TL'den fazla değildi ama stok yok fiyatlar arttı maalesef.
Kasayı'da indirimden kovalarsın önü delikli bir kasa bulursun .
PSU Kötü.
- Korumaları yetersiz.
- Corsair VS 2012 ile aynı iç yapıya sahip.

i3 10100F'in RTX 2060 Super'a kadar besleyebileceğini biliyor muydunuz? M.2 SSD'lerin günlük kullanımda hiçbir etki göstermeyeceğini biliyor muydunuz? Bilmiyorsanız da artık biliyorsunuz.

Tabii ki biliyorum sadece i5 gibi en azından daha güçlü bir işlemci önerdim. Yani biliyorum da yazıyorum gelip de bilmeden yazıp gidecek halim yok hocam. Küçük bir şey dediğimde ya bilmiyormuş gibi ya da boş konuşuyor mu diye yargılıyor insanlar hocam yapmayın Allah'ın aşkına zaten hiçbir sabit diskin SSD, HDD, veya NVMe SSD'lerin FPS'ye katkısı olmadığını biliyorum hocam yanlışlarım varsa affola.

4100 tl ye geliyor.
Yetişemedim galiba. :) İlk öncelikle ekran kartı eleştirisi:

Tek fanlı bir model olduğu için 75-80 derece arasında çalışacaktır diğer Phoenix modellerde olduğu gibi, bu da diğer donanımları kısmi olarak ısıtacaktır.

RAM eleştirisi: 299 lira gibi makul bir fiyata çip kalitesi neredeyse aynı olan RAM'ler var, ayrıca 3200 MHz. Yani uzun ömürlü.

PSU eleştirisi: FSP kalitesi varken Corsair alınmaz, neredeyse aynı fiyat.

Yetişemedim galiba. :) ilk öncelikle ekran kartı eleştirisi:

Tek fanlı bir model olduğu için 75-80 derece arasında çalışacaktır diğer Phoenix modellerde olduğu gibi, bu da diğer donanımları kısmı olarak ısıtacaktır.

RAM eleştirisi: 299 lira gibi makul bir fiyata çip kalitesi neredeyse aynı olan RAM'ler var, ayrıca 3200 MHz. Yani uzun ömürlü.

İşte almak istediğin tam cevap konu sahibi hocam.

https://www.hepsiburada.com/asus-ge...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.14.2
4100 tl ye geliyor.
SSD kötü sistemde kasa yok ram 30 tl daha ucuza 3200mhz var ve ram 8 gb.Anakart H410 bu anakart yerine b460 m a pro alınması çok daha iyi bir tercih olur.Ekran kartı için stok beklenmeli.Ve sistem yükseltiğinde psu çok sorun çıkartacaktır 450 watt.Ve fsp model bir psu çok daha iyi bir tercih olur.

Düzelttim hocam.
Şimdiki PSU daha kötü oldu. Grup düzenlemeli bir PSU yani 12V kanalına(öbür kanal da olabilir) yük bindiğinde diğerini sabit tutamıyor. OCP koruması eksik, aşırı voltaj geldiğinde Allah'a dua etmekten başka çareniz kalmıyor yani.
SSD kötü sistemde kasa yok ram 30 tl daha ucuza 3200mhz var ve ram 8 gb.Anakart H410 bu anakart yerine b460 mh alınması çok daha iyi bir tercih olur.Ekran kartı için stok beklenmeli.
Bu bütçede B460'ın VRM'ini vermezler sana. :)

Yetişemedim galiba. :) İlk öncelikle ekran kartı eleştirisi:

Tek fanlı bir model olduğu için 75-80 derece arasında çalışacaktır diğer Phoenix modellerde olduğu gibi, bu da diğer donanımları kısmi olarak ısıtacaktır.

i3 10100f 2666 mhz de çalışıyor hocam.
Ekran kartı eleştirisine gelirsek bu fiyat aralığında hep bu modeller var çift fanlı modeller için 2000 tl nin üzzerine çıkmak gerek o fiyat aralığında zaten 1650 super var 5500 xt var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı