Ryzen 5 3500 sistem oyunlarda anti aliasing çalışmıyor

Cingilbort

Kilopat
Daha fazla  
Selam herkese, bugün bir arkadaşım bana geldi, beraber FH4 oyununa girdik ve bana "sen bu şekilde kör olmuyor musun" diye sordu. Yo niye ki yaptım, her şey tırtıklı tırtıklı oyunda ki kablolar utanmasa halay çekecek dedi. Anti aliasing yani mssa ayarı 2X de olduğu için öyledir diye dedim, ısrarla bende de 2X böyle bir sorun yok dedi bu iddalaşmaya kadar vardı en son evine gidip oyuna girdik ve gerçekten dedikleri doğruydu aynı ayarlardaydı ve hiçbir tırtıklanma problemi yoktu arkadaşımda. Denetim Masası ayarlarımız aynı neredeyse sistemimize kadar aynıydı.

Benim sistemim:
Ryzen 5 3500.
16 GB RAM.
GTX 1650.
24 inç 1080p monitör.

Arkdaşın sistemi:
Ryzen 5 3600.
8 GB RAM.
GTX 1650 Super.
24 inç 1080p monitör.

Yol kenarında ki sarı çizgilere bakın

Dosya Ekleri

• IMG_20210528_021429.jpg
    IMG_20210528_021429.jpg
    133 KB · Görüntüleme: 189
Son düzenleme:
Eve geçince deniceğim bunu hocam

Buyrun hocam çözünürlüğü 2k mssa 4x yaptım yine aynı mevzu🤷🏼‍♂️ oyun ayarlarımı video içinde gösterdim her şey ekstrem de.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bir çözümü yok sanırım, ilginiz için hepinize teşekkür ederim😊 1 2 hafta oyun oynamayıp bu problemi unutmaya çalışıcağım. Bu nalet bir şeyi fark ettikten sonra gözlerimi ağrıtmaya ve midemi bulandırmya başladığını fark ettim.

Ah dostum , seni o kadar iyi anlıyorum ki. Bende bu sorunu ilk forza da fark etmiştim. Cam gibi olan oyun bir anda bu hale büründü , ben anakart işlemci ekran kartı falan bunlarla alakalı olduğunu düşünmüyorum , çünkü televizyonum da 4k örnek vereyim dün cl finalı izlerken saha çizgileri dikkatle bakınca titreme yapıyordu , zira telefonda da aynı sorun var. Artık kafayı mi yedik bilmiyorum :D :D Takmamaya çalışıyorum , iyi ki saatlerce oyun oynayan birisi değilim . Başka tesellim yok.

JaggedLife diye bir discord sunucu var bu sorunu çözmeye çalışıyorlar ben de grubun içindeyim link paylaşılabiliyorsa atarım bilen var mı ?
Bende gelirim hocam
Ah dostum , seni o kadar iyi anlıyorum ki. Bende bu sorunu ilk forza da fark etmiştim. Cam gibi olan oyun bir anda bu hale büründü , ben anakart işlemci ekran kartı falan bunlarla alakalı olduğunu düşünmüyorum , çünkü televizyonum da 4k örnek vereyim dün cl finalı izlerken saha çizgileri dikkatle bakınca titreme yapıyordu , zira telefonda da aynı sorun var. Artık kafayı mi yedik bilmiyorum :D :D Takmamaya çalışıyorum , iyi ki saatlerce oyun oynayan birisi değilim . Başka tesellim yok.
Forza için çok hevesliydim şimdi oyuna giresim gelmiyor😂

O günü hatırlıyorum hatta ben de vardım o konuda. Ben GTX 1070 sisteminde aynı sorundan muzdariptim. Ben çözümü monitör değiştirerek bulmuştum. TN paneldi VA alınca düzelmişti. Ama bu olay monitörlük değil inanın bana. Çünkü sistemde çekilen oyun videosuna bakıyorum. VA ve IPS panelli monitörlerde bile aynı gösteriyor. Bir ara kafayı yiyordum bu sorun yüzünden. Tekrar görünce burda yine içim bir tuhaf oldu. Allah'tan sonraki sistemlerimden bu sorun olmadı. Deli gibi araştırmıştım bu olayı.
Yüksek ihtimal çözülmedi fakat size çözüldü gibi geliyor. Hocam bu tür problemlerde iddianız varsa, öncesinin ve sonrasının videosunu atın. Kendim ETS 2'de görüntüyü %400'e upscale etsem dahi bu titreklik bu problemi gözükebiliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı