Sizin durumunuzda aldığınız fazla FPS'in düşmesi problemi var sanırım. CS:GO'da 150-200, Valorant'ta 50 FPS kadar düşmüş doğru mu? İsterseniz şu aşağıdaki konulardaki oyunlarla da bir deneyin derim, belki de işlemci ile ilgili DEĞİLDİR.
Atacağım konular direk düşük, yani oynanması zor FPS değerleri ile alakalı, sizin durum biraz daha farklı.
İyi günler yeni toplama PC aldım çok hızlıydı hiçbir sıkıntısı yoktu fakat oyun açmıyordu bende internetten oyun acması için gereken dosyaları indirirken PC'ye bir takılma geldi donmaya flan başladı kapanmıyordu ve PC'ye 4 5 defa format attım PC calısıyor ama yavaşladı arada bir takılmalar falan...
GTX 1660 Super. Ryzen 5 3500X. 2x8 16 GB RAM. B450M H anakart. Windows'u CMD üzerinden crackledim. CPU kullanımı yüde 95 iken GPU kullanımı yüzde 80. bu da stuttering ve kasma hissiyatına sebep veriyor.
Oyunlarda CPU kullanımı yüzde 95'lerde. Bu da stuttering'e sebep veriyor. Ne yapmam lazım?
GTX 1660 Super Ryzen5 3500X 2x8 16 GB RAM. Arkadaşlar bazı yerlerde 20 FPS alıyorum. Bazı yerlerde de 60 alıyorum. Böyle olmaması lazım. Ekran kartı kullanımının düşük olduğu yerlerde düşük FPS alıyorum.
Özellikle 1660super arkadaşımızın konuları mevcut 3500X ile.
Eğer üstteki konularla alakası yoksa sizin durumunuzda ne yapılacağını bilemiyorum. Gözünüzden kaçan bir şey vardır mutlaka. 1660 Super yeni bir ekran kartı, bile bile yapacakları kötü bir şey yoktur. Bir iki nvidia denetim masası ayarı, oyun grafik ayarı, Windows'un arkaplan hizmetleri hatta birçok şey olabilir. Aynı sorunla karşılaşan arkadaşlar mutlaka yardım edecektir.