Ryzen 5 3500X ve GTX 1660 Super sistem düşük FPS

FAZERFAZ

Decapat
Geçtiğimiz haftalar da bir sistem toplamıştım.
AMD Ryzen 5 3500X.
Gigabyte 16660SUPER çift fan.
G.Skill 8 GB 3200MHz RAM.
Gigabyte B450M S2H.
Corsair Spec Delta RGB.

CS:GO'da 4:3 600FPS'e kadar görebiliyordum lakin bugün tekrar FPS kontrolü yapmak istediğim de ise ne yaparsam yapayım FPS 400Ü geçmedi hatta 400Ü bile zor gördü. (Bunların hepsini de FPS_MAX 0) Valorant'ta FPS kontrolü yaptığım da ise orada da 50FPS'den fazla kayıp vardı. Ama MSI Afterburner'da değerler de değişen bir şey yoktu. Belki BIOS güncellemem gerekiyordur dedim ve güncelledim gene değişen bir şey olmadı. Ekran kartı Driver'ları da güncel. Sizce bunun nedeni ne olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Yani hocam pes, gidip her NVIDIA düşük FPS konusuna sürücü problemi yazmışsınız. Bu sorunun Ryzen 5 3500X ile alakalı bir durum olduğu belli olmuştu başka bir konuda, 1660 Super ve sürücüleriyle alakalı bir durum yoktu. Belli ki çok araştırıyorsunuz bildiğiniz şeyler var denk geliyorum ama bu konuyla alakalı nasıl bu sonuca varıyorsunuz hayret ediyorum. 1660 Ti ekran kartım her yeni güncellemeyle daha da iyileşiyor. Eski ürünü yavaşlatma efsanesi her ürün, her marka için geçerli. Bazı markalarda gerçekten efsane, bazılarında ise yalan. Ben de çok düşündüm bu konuda ve araştırdım, böyle bir şeyin olması pek olası gelmemekte bana.

Yavaşlatmıyor zaten ama hızlandırmıyor da ikisi aynı şey değil.

Yavaşlatmıyor zaten ama hızlandırmıyor da ikisi aynı şey değil.

Hızlandırdığı ile alakalı bir şey söylemedim. Daha da iyileşiyor dedim. Yani bu bir bug/hata çözümü olabilir, bazı spesifik oyunlardaki problemlerin çözümü olur gibi gibi. Konu konu dolaşıp kendinizi haklı çıkarmaya çalışmanız garibime gitti. Klasik Nvidia sürücüleri...

Hızlandırdığı ile alakalı bir şey söylemedim. Daha da iyileşiyor dedim. Yani bu bir bug/hata çözümü olabilir, bazı spesifik oyunlardaki problemlerin çözümü olur gibi gibi. Konu konu dolaşıp kendinizi haklı çıkarmaya çalışmanız garibime gitti.

Bug'ları çözer "performence enhancements" kısmında katkıda bulunmadıktan sonra kart kendi kendine demode oluyor zaten.

980 Ti'ye bak 1070'e bak aynı güçteydi bu kartlar hemen hemen.

1080 Ti'ye bak RTX2070 / 2060 Super'e bak artık 1080 Ti yeni oyunlarda neredeyse hiç avantaj sunamamaya başladı ilk zamanlar çok öndeydi.

NVIDIA rekabet olmadıkça ister istemez bunu yapar sebebi yeni kartlara ilgi çekmek zorunda yoksa batar adamlar.

Hey gidi 1080ti nerden nereye.
performance-1920-1080.png

Yeni ekran kartında daha iyi donanım var yazılım nasıl etki edecek bu işe?!

Bu nasıl bir mantık hocam? Adamlar daha iyi, daha yeni tasarımlarla, daha iyi donanımlarla ekran kartı çıkarıyorlar. 2017'de ellerindeki en iyi tasarım 1080 Ti, sonrasında yeni projelere geçiyorlar ve kendilerini geliştiriyorlar. Donanım farkı var donanım. Fiziksel bir fark var.

1080 Ti çıkalı 3 yıl 5 ay olmuş, hala taş gibi bir ekran kartı. Tabii ki de yeni gelen ürün tasarım ve güç olarak biraz önde olacak. Yazılımla ne alakası var bu işin? Konu alakasız yerlere çekiliyor.

Aynı şeyi herkes yapıyor derim ben de. AMD örneği mi vermek gerek illa ki?

AMD'yi severim, işlemci konusunda en iyi fiyat performans seçeneklerini sunuyor. Ekran kartlarım hep AMD olmuştur. AMD RX 5700 XT kullanan 3 tane arkadaşım var. Biri Sapphire Pulse ile hiçbir sorun yaşamadığını söyledi. Diğeri MSI MECH ile kartı aldığından beri çeşitli mavi ekran hataları aldığını söyledi. Sonuncu ise Sapphire Nitro+ ile başta epey problem yaşadığını ancak son zamanlarda çözüldüğünü iletti. Bu benim duyduklarım. İyi yorum da var kötü yorum da var. İşini iyi yapan marka övülür, kötü yapan eleştirilir ve daha iyi olması için zaman verilir ve beklenir. AMD ekran kartlarında büyük problemler yaşıyor bu bir gerçek. Hangi marka adam akıllı destek veriyorsa, uygun fiyat sağlıyorsa o tercih edilir. Burada kullanıcı yorumu çok önemlidir. Nvidia pahalı olsa bile sürücüleri çoğunluk tarafından stabil olarak kabul ediliyor. Sağladığı ekstra teknolojiler de cabası. Bu sebeple AMD'nin ekran kartları her ne kadar uygun fiyat ile gelse de insanlar sürücüleri sebebiyle almaktan korkar oldu. Umarım bu durum değişir, AMD Nvidia'nın bu fiyatlarına karşı f/p stabil ekran kartları üretmeye başlar.

Ayrıca tek oyunla olmuyor o iş benim bildiğim kadarıyla.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada RTX 2070 Super'den daha az performans veriyor doğal olarak ama RTX 2060 Super'in altında falan olduğu yok.

Son düzenleme:
Yeni ekran kartında daha iyi donanım var yazılım nasıl etki edecek bu işe?

Bu nasıl bir mantık hocam? Adamlar daha iyi, daha yeni tasarımlarla, daha iyi donanımlarla ekran kartı çıkarıyorlar. 2017'de ellerindeki en iyi tasarım 1080 Ti, sonrasında yeni projelere geçiyorlar ve kendilerini geliştiriyorlar. Donanım farkı var donanım. Fiziksel bir fark var.

1080 Ti çıkalı 3 yıl 5 ay olmuş, hala taş gibi bir ekran kartı. Tabii ki de yeni gelen ürün tasarım ve güç olarak biraz önde olacak. Yazılımla ne alakası var bu işin? Konu alakasız yerlere çekiliyor.

Aynı şeyi herkes yapıyor derim ben de. AMD örneği mi vermek gerek illa ki?

AMD'yi severim, işlemci konusunda en iyi fiyat performans seçeneklerini sunuyor. Ekran kartlarım hep AMD olmuştur. AMD RX 5700 XT kullanan 3 tane arkadaşım var. Biri Sapphire Pulse ile hiçbir sorun yaşamadığını söyledi. Diğeri MSI Mech ile kartı aldığından beri çeşitli mavi ekran hataları aldığını söyledi. Sonuncu ise Sapphire Nitro+ ile başta epey problem yaşadığını ancak son zamanlarda çözüldüğünü iletti. Bu benim duyduklarım. İyi yorum da var kötü yorum da var. İşini iyi yapan marka övülür, kötü yapan eleştirilir ve daha iyi olması için zaman verilir ve beklenir. AMD ekran kartlarında büyük problemler yaşıyor bu bir gerçek. Hangi marka adam akıllı destek veriyorsa, uygun fiyat sağlıyorsa o tercih edilir. Burada kullanıcı yorumu çok önemlidir. NVIDIA pahalı olsa bile sürücüleri çoğunluk tarafından stabil olarak kabul ediliyor. Sağladığı ekstra teknolojiler de cabası. Bu sebeple AMD'nin ekran kartları her ne kadar uygun fiyat ile gelse de insanlar sürücüleri sebebiyle almaktan korkar oldu. Umarım bu durum değişir, AMD NVIDIA'nın bu fiyatlarına karşı F/P stabil ekran kartları üretmeye başlar.

Bakın forumda 500 tane birkaç ay içinde açılmış NVIDIA kullanıcısı sorunu var ve %80 kadarı çözülmeden kendi haline terk ettirilmiş ilginç olan ne peki biliyor musun?

Yapılan yorumlarda bir kişi bile suçu NVIDIA'da aramamış ama benzeri AMD konusu olduğunda ilk olarak AMD üründe suç aranıyor işte ilginç ve yanlış olan bu.

Bakın forumda 500 tane birkaç ay içinde açılmış NVIDIA kullanıcısı sorunu var ve %80 kadarı çözülmeden kendi haline terk ettirilmiş ilginç olan ne peki biliyor musun?

Yapılan yorumlarda bir kişi bile suçu NVIDIA'da aramamış ama benzeri AMD konusu olduğunda ilk olarak AMD üründe suç aranıyor işte ilginç ve yanlış olan bu.

Hocam ben size cevap verdikçe siz başka konuya geçiyorsunuz.

Tabii ki AMD üründe suç aranıyor! Sorunların farkında değil misiniz? Bu işin ustaları, teknik adamları, işin ehli kişiler ve son olarak da AMD ekran kartlarını kullanan kullanıcılar belirtiyor çünkü! Hepsinde aynı sistem yok, ama AMD ekran kartı var. Hepsi sorun yaşamıyor, ama büyük bir çoğunluk AMD'nin hele şu son çıkardığı ekran kartlarında büyük problemler yaşadığını tekrar tekrar yazıyor. Bu bir kötüleme değil, insanlar o kadar para verip keyfini çıkaramıyor, sinir stres sahibi oluyor bakın bunu ben demiyorum yaşayanlar diyor. Örnek olarak bu işlerden çok anlamayan bir adam var, ekran kartını alıp keyifle oyun oynayacak. İlla ki undervolt mu yapmak zorunda bu adam siyah ekran, mavi ekran veya türlü türlü diğer sorunlarla uğraşmamak için? Tekrar belirteyim sorun yaşamayanlar elbette var ama yaşayanlar çok.

Technopat'ı geçtim, başka forumlarda da var. Nvidia konuları var diyorsunuz ama bir o kadar da, hatta belki biraz daha fazla AMD konusu var. Hiç mi Reddit'te gezmiyorsunuz? Sadece Reddit diyorum, linustechtips'i ve geriye kalanları geçiyorum yani. Dünya genelinde bir problem var AMD'nin belirli ekran kartlarında ve sürücülerinde.

Hocam ben size cevap verdikçe siz başka konuya geçiyorsunuz.

Tabii ki AMD üründe suç aranıyor! Sorunların farkında değil misiniz? Bu işin ustaları, teknik adamları, işin ehli kişiler ve son olarak da AMD ekran kartlarını kullanan kullanıcılar belirtiyor çünkü! Hepsinde aynı sistem yok, ama AMD ekran kartı var. Hepsi sorun yaşamıyor, ama büyük birçoğunluk AMD'nin hele şu son çıkardığı ekran kartlarında büyük problemler yaşadığını tekrar tekrar yazıyor. Bu bir kötüleme değil, insanlar o kadar para verip keyfini çıkaramıyor, sinir stres sahibi oluyor bakın bunu ben demiyorum yaşayanlar diyor. Örnek olarak bu işlerden çok anlamayan bir adam var, ekran kartını alıp keyifle oyun oynayacak. İlla ki undervolt mu yapmak zorunda bu adam siyah ekran, mavi ekran veya türlü türlü diğer sorunlarla uğraşmamak için? Tekrar belirteyim sorun yaşamayanlar elbette var ama yaşayanlar çok.

Technopat'ı geçtim, başka forumlarda da var. NVIDIA konuları var diyorsunuz ama bir o kadar da, hatta belki biraz daha fazla AMD konusu var. Hiç mi Reddit'te gezmiyorsunuz? Sadece Reddit diyorum, linustechtips'i ve geriye kalanları geçiyorum yani. Dünya genelinde bir problem var AMD'nin belirli ekran kartlarında ve sürücülerinde.

Bakın o zaman WHQL sertifikası almak ne demekmiş? Bir araştırın derim.

Evet efendim WHQL nedir biliyorum. Ne güzel kağıt üstündeki veriler. Hoş bir deney olmuş. Bu deneyin altındaki yorumlara bakmayı düşündünüz mü hiç acaba? Sadece bu yorumlara bakmayın ama hepsine bakın, AMD ekran kartı kullanan insanlara bakın.

Ben size AMD ekran kartı alıp kullananların yorumlarından bahsediyorum, adam AMD ekran kartı almış binbir türlü problemle uğraşıyor diyorum siz hala öylesine link bulup atıyorsunuz.

Kusura bakmayın detaylıca cevap yazmama rağmen kaçamak cevap veriyorsunuz haliyle alakasız şeyler göndermeye ve savunmaya devam ediyorsunuz. İnsanları yanlış bilgilendirmeyelim orası yeter bana.

Kim neyi tercih etmek istiyorsa edebilir, konularda Nvidia stabil değil, AMD ekran kartı alın demeniz gülünç oluyor.

AMD en iyi fiyata en kaliteli hizmeti ve performansı sağlarsa şahsen tercih ederim ve mutlu da olurum. Nvidia'nın bu fiyatlarına istinaden güzel bir şekilde girerler umarım piyasaya.

Yani hocam pes, gidip her Nvidia düşük FPS konusuna sürücü problemi yazmışsınız. Bu sorunun Ryzen 5 3500X ile alakalı bir durum olduğu belli olmuştu başka bir konuda, 1660 Super ve sürücüleriyle alakalı bir durum yoktu. Belli ki çok araştırıyorsunuz bildiğiniz şeyler var denk geliyorum ama bu konuyla alakalı nasıl bu sonuca varıyorsunuz hayret ediyorum. 1660 Ti ekran kartım her yeni güncellemeyle daha da iyileşiyor. Eski ürünü yavaşlatma efsanesi her ürün, her marka için geçerli. Bazı markalarda gerçekten efsane, bazılarında ise yalan. Ben de çok düşündüm bu konuda ve araştırdım, böyle bir şeyin olması pek olası gelmemekte bana.

Nasıl yani anlayamadım sorunun işlemci de olduğunu mu söylüyorsunuz ?

Nasıl yani anlayamadım sorunun işlemci de olduğunu mu söylüyorsunuz?

Sizin durumunuzda aldığınız fazla FPS'in düşmesi problemi var sanırım. CS:GO'da 150-200, Valorant'ta 50 FPS kadar düşmüş doğru mu? İsterseniz şu aşağıdaki konulardaki oyunlarla da bir deneyin derim, belki de işlemci ile ilgili DEĞİLDİR.

Atacağım konular direk düşük, yani oynanması zor FPS değerleri ile alakalı, sizin durum biraz daha farklı.

Özellikle 1660super arkadaşımızın konuları mevcut 3500X ile.

Eğer üstteki konularla alakası yoksa sizin durumunuzda ne yapılacağını bilemiyorum. Gözünüzden kaçan bir şey vardır mutlaka. 1660 Super yeni bir ekran kartı, bile bile yapacakları kötü bir şey yoktur. Bir iki nvidia denetim masası ayarı, oyun grafik ayarı, Windows'un arkaplan hizmetleri hatta birçok şey olabilir. Aynı sorunla karşılaşan arkadaşlar mutlaka yardım edecektir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı