Çözüldü Ryzen 5 3600 4.1 GHz için 1.32V uygun mudur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

UBerk

Gigapat
Sosyal Tayfı
Makaleler
8
Merhaba, CPB açmak istiyorum ancak çok fazla voltaj çektiği için haliyle ısınıyor. Soğutucum stok soğutucu ve anakartım B450 Aorus Elite.

4.1 GHz için 1.32V uygun mudur sizce? Deneyen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Ben de şimdi OC Genie 4'den çıkarıp manuel olarak deneyeceğim. 4.2Ghz için kaç voltaj önerirsiniz?

1.3 ile başlanıp düşürülebilir diye düşünüyorum.
Peki 1.3 yaptıktan sonra stres testi yapmalı mıyım? Yoksa sistem açılıyorsa düşürebilir miyim? Birde sınıra geldiğimi nasıl anlarım sistem açılmayınca mı?

Edit: 1.24 yaptım daha da düşürmedim.

Son düzenleme:
CPU-Z veya Ryzen Master kullan. Bunlar yanlış gösteriyor.
Hocam bana yardımcı olur musun?
Dark Freezer x94 soğutucum var r5 3600 işlemcim var malum çok ısınıyor oyunlarda 88dereceleri görüyor. Anakartım Asus Prime B450m-k, Dün 4.2yi 1.2v ile yaptım testlerde de sorun olmadı. Ama yinede işlemciye zarar vermeyeyim diye 4.1 ve 1.2v da çalıştırıyorum şuan 70-75 derecelerde dolanıyor. Bunu Ryzen Master programından manuel olarak bütün çekirdeklere uyguladım. Bios üzerinden herhangi bir ayar yapmadım. Yapmam gerekiyor mu çok anlamıyorum bu konulardan. Siz bilgilisiniz sanırım bana ne önerirsiniz.

Şu anda ısınmıyorsa ellememe gerek yok. Ryzen Master BIOS işini hallediyor senin için. 4.2 GHz 1.2V'da stabiliteyi yakaladıysan zarar vermezsin. İşlemciye zarar verecek olan voltaj ve sıcaklıktır.
Eğer stabil olmamışsa daima BIOS pili çözümü var
Güç tasarrufu yapmanı sağlayan teknolojileri kapatmaman iyi olmuş.
Yaptıklarını BIOS'a geçirebilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…