Ryzen 5 3600 99 derece oluyor

Wifeblack

Megapat
Daha fazla  
Ryzen 3600 işlemcim testlerde 99 dereceyi geciyor. 4.4 1.285V kullanıyorum. Gamepower Iceberg 120'lik sıvı soğutma kullanıyorum. Kasam Dark Guardian ama bu duruma göre bu sıcaklıklar cok yüksek. Soğutucunun montajını yanlış yapmış olma ihtimalim var mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20201230_022652.jpg
    IMG_20201230_022652.jpg
    122,7 KB · Görüntüleme: 234
  • IMG_20201230_022906.jpg
    IMG_20201230_022906.jpg
    159,5 KB · Görüntüleme: 243
Hocam sırf sıvı soğutma diye saçma sapan bir şey almışsınız. 120'lik sıvı soğutma için aynı fiyatlara çok daha iyi kule tipi soğutucular bulunur. Soğutucuda sorun olabilir gibime geliyor. Şimdilik daha düşük değerlerde kullanın. Macun yenilemelerinde bir süre sıcaklıklar yüksek olabiliyor yeni yapmışsanız.

SYS_FAN1'de sıvı soğutmanın fanı var fullspeede alınca sesi artiyor ancak CPU fullspeede alınca pompa sesi yükselmiyor ve de pompanıj sesini sadece bilgisayar açılırken duyuyorum.
Hocam sırf sıvı soğutma diye saçma sapan bir şey almışsınız. 120'lik sıvı soğutma için aynı fiyatlara çok daha iyi kule tipi soğutucular bulunur. Soğutucuda sorun olabilir gibime geliyor. Şimdilik daha düşük değerlerde kullanın. Macun yenilemelerinde bir süre sıcaklıklar yüksek olabiliyor yeni yapmışsanız.

Ön fanlarım ayrı bir kontrolcuye bağlı BIOS'da gözükmüyorlar.

Ryzen 3600 işlemcim testlerde 99 dereceyi geciyor. 4.4 1.285V kullanıyorum. Gamepower Iceberg 120'lik sıvı soğutma kullanıyorum. Kasam Dark Guardian ama bu duruma göre bu sıcaklıklar cok yüksek. Soğutucunun montajını yanlış yapmış olma ihtimalim var mı?
4.4GHz için 1.285v fazla bence, ben 4.2GHz ile 1.150v kullanıyorum sıcaklıklar tam yük altında 50 dereceyi geçmiyor. Kasamın soğutması iyi değil. MSI Core Frozer S kullanıyorum.

BIOS'ta aldığım sıcaklık değerleri bu şekilde
Dediğim gibi pompa kablosunu AIO Pump' soketine takın anakart üzerinden, sıvı soğutma fan kablosunu da takılıyorsa CPU FAN soketine takın. Daha sonra BIOS üzerinden auto tuning yaparak fan devirini ayarlamasına izin verin. Ardından tekrar deneyin. OC yapmayın işlemcinizi, şuanki oyunlarda hiç gerek yok. 4.2 MHz sabitleyin ve voltajı 1.15'e filan getirin ardından test yapın sıcaklıkları not alın. Stabil çalışmazsa sistem yeniden başlatılırsa voltajı az az 1.2 ye kadar stabil olana kadar artırın.

4.4GHz için 1.285V fazla bence, ben 4.2GHz ile 1.150V kullanıyorum sıcaklıklar tam yük altında 50 dereceyi geçmiyor. Kasamın soğutması iyi değil. MSI Core frozer s kullanıyorum.

Bunların hepsini denedim sıcaklık farkı cok olmuyor.
Dediğim gibi pompa kablosunu AIO Pump' soketine takın anakart üzerinden, sıvı soğutma fan kablosunu da takılıyorsa CPU FAN soketine takın. Daha sonra BIOS üzerinden auto tuning yaparak fan devirini ayarlamasına izin verin. Ardından tekrar deneyin. OC yapmayın işlemcinizi, şuanki oyunlarda hiç gerek yok. 4.2 MHz sabitleyin ve voltajı 1.15'e filan getirin ardından test yapın sıcaklıkları not alın. Stabil çalışmazsa sistem yeniden başlatılırsa voltajı az az 1.2 ye kadar stabil olana kadar artırın.

Anakartımda AiO pump yok ya da ben bulamadım pompa CPU yuvasına fan kablısu ise SYS fanda takılı anakartım Gigabyte B450 S2H.

4.4GHz için 1.285v fazla bence, ben 4.2GHz ile 1.150v kullanıyorum sıcaklıklar tam yük altında 50 dereceyi geçmiyor. Kasamın soğutması iyi değil. MSI Core Frozer S kullanıyorum.
Soğutmanız nedir? Tam yük altında 50 dereceyi nasıl geçmiyor merak ettim. Bende de 4.2 ye ayarlı voltaj da 1.15 de, pullpush soğutucum olmasına rağmen CPU-Z ile 55 filan alıyorum.

1.15V ile bile fazla sıcaklık görüyorsan soğutucudan şüpheleniyorum ben. Çünkü 1.15V ile her şey yolunda giden bir senaryoda sıvı soğutma ve hava akışı iyi bir kasa ile 55-60 dereceyi geçmemesi lazım.

Bunların hepsini denedim sıcaklık farkı cok olmuyor.

Anakartımda AiO pump yok ya da ben bulamadım pompa CPU yuvasına fan kablısu ise SYS fanda takılı anakartım Gigabyte B450 S2H.

Bu sayfada hybrid fan header diye bir kısım olduğundan bahsediyor. İnceleyin ve uygun yerlere montajı yapın.
MSI Core Frozer S kullanıyorum.
Valla hocam şanslısınız. Ben Noctua H1-N1 macunlu 360lık pullpushlu sıvı soğutmada bile CPU-Z ile tam yük altında 60 dereceyi görürken sizin 50 dereceyi geçmemesi çok iyi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı