Ryzen 5 3600 99 derece oluyor

Wifeblack

Megapat
Daha fazla  
Ryzen 3600 işlemcim testlerde 99 dereceyi geciyor. 4.4 1.285V kullanıyorum. Gamepower Iceberg 120'lik sıvı soğutma kullanıyorum. Kasam Dark Guardian ama bu duruma göre bu sıcaklıklar cok yüksek. Soğutucunun montajını yanlış yapmış olma ihtimalim var mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20201230_022652.jpg
    122,7 KB · Görüntüleme: 234
  • IMG_20201230_022906.jpg
    159,5 KB · Görüntüleme: 243

Soğutucuda bir sorun olsa BIOS'da 37 derece gözükürmü sıcaklık sanırım pompasınada bir sıkıntı var.

Çözüm burada dediğiniz gibi ama hiçbir şey anlamadım yardimci olur musunuz.

Soğutucuda bir sorun olsa BIOS'da 37 derece gözükürmü sıcaklık sanırım pompasınada bir sıkıntı var.

Çözüm burada dediğiniz gibi ama hiçbir şey anlamadım yardimci olur musunuz.

Pompayı bu girişe bağla. CPU fanını da CPU fan slotuna bağla. Anakartta AIO Pump girişi olmaması çok ilginç. CPU FAN slotları vardır herhalde. Çok bir bilgim yok anakartın kullanma klavuzunu okuyarak daha net bilgiye sahip olursun.

Bir şeyler yaptım hala pompa sesini duyamıyorum ancak stres testinde sıcaklıklar şöyle.

Dosya Ekleri

• IMG_20201230_040333.jpg
    240,7 KB · Görüntüleme: 72
Ekran kartınız Sapphire RX 5600XT mi? O ise hiç ekran kararma vs oldu mu hocam?

Ekran kartım Sapphire RX 5700XT kararma olmadı sadace ekran kartı sıcaklığım cok normal ancak bağlantı yeri sıcaklığı yüksek biraz.

Kaç hocam daha doğrusu en yüksek kaçı gördünüz benim de yüksekte.

Bağlantı yeri sıcaklığını 107 derece gördüm. Bu arada sıcaklığı yaklaşık 15 derece düşürdüm yardımcı olmaya çalişan herkese teşekkür ederim.

Bağlantı yeri sıcaklığını 107 derece gördüm. Bu arada sıcaklığı yaklaşık 15 derece düşürdüm yardımcı olmaya çalişan herkese teşekkür ederim.
Aklıma şey geldi acaba sıvı soğutma radyatöründeki fanların RPM değerleri manuel biçimde kalıp rpm i düşük biçimde mi ? Sıcaklık arttığında FAN lar daha hızlı dönüyor mu ?

Stres testinde bile normal değil bence. Soğutucuyu çıkarıp düzgün takılıp takılmadığını kontrol ettikten sonra macunu kontrol edin. Olmazsa macun değiştirin. Core Performance Boost kapatabilirsiniz. Undervoltage işlemi uygulayabilirsiniz ama biraz zamanınızı alabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…