Ryzen 5 3600 için B450-X470 Anakart Tercihi

SwatOO

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

MSI X470 GAMING Plus Max AMD X470 4133MHz DDR4 AM4 ATX - 1.058 TL Hepsiburada

MSI B450 Tomahawk Max AMD B450 4133MHz DDR4 Soket AM4 ATX - 1.039 TL İtopya

Sizce hangisini almak mantıklı? Bir de iki anakart da Ryzen 5 3600 destekli geliyor fabrika çıkışı değil mi?

3600 için bu anakartlara gerek yok. 3600X alıp 700 liraya da güzel bir anakart tercih edebilirsiniz.

Veya B450 PRO4 alıp benzer performans üzerine soğutma almak daha iyi olabilir.

AMD Ryzen 7 3700X almayacaksan X serisinin bir espirisi yok (X570)
X470 alabilirsin bence sıkıntı yok.

Açıkçası, yeni dizdiğim sistemin soğutmasını çok güzel dizayn etmek istiyorum. Hiçbir parçanın bu konuda beni üzmemesi lazım. Amacım parça ömrünü uzatmak ve riskleri azaltmak. Seçtiğim anakartları da buna göre seçtim aslında. İkisinin de soğutması çok güzel. Özellikle Tomahawk modeli ile ilgili çok güzel yorumlar mevcut. Anakart markası olarak MSI düşünüyorum. 3600X alıp dediğiniz şekilde 700-800 liralık bir anakart mı almak daha mantıklı olur, yoksa 3600 tercih edip soğutması iyi olan mı? Fikri 700-800 liralık anakarttan yana olan arkadaşlar eğer MSI için bir model önerirse süper olur. Bilgisayarım neredeyse tüm gün çalışıyor ve 4-6 saat oyun oynuyorum. Değerleri fikirlerinizi dikkate alıp ona göre tercih yapacağım. Güzel yorumlarınız için de ayrıca teşekkür ederim.

B450 Gaming Plus Max anakartından B450M Pro4 geçen biri @Motionless IN White
Aynı yapıda olan K4 ile Tomahawk:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben yanına Arctic 34 DUO gibi soğutucu almanızı öneririm fiyat farkı ile veya soğutucu alınacaksa 3600X olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı