Logantvs
Kilopat
Daha fazla
Dediğinizi yapacağım BIOS'a girdim buradan düşürmeyi nasıl yapacağım stabil voltaji bulduktan sonra.
Voltajı 1.3'e düşürdüm ama tekrar Ryzen Master programını açınca hata verip bilgisayarı yeniden başlatıyor.
Voltaj değeri otomatik ayarlarda niye 1.4V çıkıyor BIOS'u bayağıdır güncellemiyorum ondan olabilir mi?
Hocam Ryzen Master'dan 1.3V düşürünce bilgisayar res atıyor tekrar Ryzen Master açınca yine res atıyor Cinebench programından run diyorum program kapanıyor
Hayır. Tam tersi ısı düşer performans artabilir. Ekran kartınız nedir?
Voltajı Ryzen Master'da deneyeceksiniz. Stabil değeri bulduğunuz zaman BIOS üzerinden değiştirin.
Voltajı 1.3'e düşürdüm ama tekrar Ryzen Master programını açınca hata verip bilgisayarı yeniden başlatıyor.
Voltajı 1.4V, Frekansı da 4500MHz yap. Prime95 İndirip Small FFTs kısmını seçerek test yap. Çekirdeklerde çökme olunca Windows sesi duyacaksın. Çökme olursa frekansı düşür. Tahminim 4300MHz bile göremeyecek. Özellikle 3600'ün OC potansiyeli çok düşük.
Voltaj değeri otomatik ayarlarda niye 1.4V çıkıyor BIOS'u bayağıdır güncellemiyorum ondan olabilir mi?
1.2 dene. Ya da ilk 1.3 dene.
Stress test yaparak stabil değere ulaşamazsınız. Cinebench R20 indirin yandan HWMonitor'ü açın ve sıcaklıkları an ve an takip edin. Test sırasında PC reset atarsa voltaj yetersiz gelmiş demektir.
Hocam Ryzen Master'dan 1.3V düşürünce bilgisayar res atıyor tekrar Ryzen Master açınca yine res atıyor Cinebench programından run diyorum program kapanıyor
Dosya Ekleri
Son düzenleme: