Ryzen 5 3600 sicaklik problemi

Azim YILDIZ

Centipat
PC'yi yeni topladim. Ryzen 5 3600 işlemci. PC actiktan hemen sonra BIOS'tan takip ettigimde ikinci dakikada 65 derecelerde, beşinci dakikada 71 derecede gelip duruyor. PC henüz iş yapmiyorken başlangıçta bu sıcakliklar normal midir?

Dosya Ekleri

• 20200426_013831_HDR.jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 83
Son düzenleyen: Moderatör:
Fanı tekrar söküp taktim. Sağlam bir şekilde duruyor. Termalinde de sıkıntı yok gibiydi. Ama voltaj değeri 1.4 civarinda. Bu normal mi sizce?

Sıvı soğutmanın AM4 braketi yurt dışından gelene kadar stok soğutucu ile kullandım. Hiç böyle ısınma yapmadı. Hatta stok soğutucuyu kısa süre kullanacağım için üzerindeki termal macunuyla montajladım. Sistem boştayken 35-45 derece arası gidip geliyordu. Nadiren 50-55 dereceye çıkıyordu, ama işlemci kullanım yüzdesi de artıyordu. Siz bu sıcaklık değerini BIOS'dayken mi aldınız?
Kasa modeliniz nedir? Hava sirkülasyonu kötüyse stok soğutucu zaten yetersiz ve işlemcinin iyice ısınmasına sebep olabilir.

Overclock mu yaptınız? Biosu sıfırlayıp tekrar bakar mısınız? Boşta fazla gibi sıcaklık. Cinebench gibi testlerde 90 dereceyi geçiyor normalde. Kasa soğutması önemli ama bu kadar fark yapmaz. Biosta fazla beklemek soruna yol açabilir. Isınır veya hata verebilir o an için. Önceki kasamda böyle bir durum yaşamıştım.

Tabi ki haklısınız ama benim sadece egzoz fanı olan 10 yıllık kasam var. Bu kadar ısınma yaşamıyorum. Overclock var gibi normalde kaç voltta çalışıyor kuzenimden kontrol edeceğim.

Ryzen 5 3600 ısınan bir işlemci, kendim kullandığım için çok net anlamış durumdayım.
Önceki işlemcim aynı sıvı soğutma ile 55 dereceyi geçmezken, bu 3600 işlemci 80 dereceyi gördü tam yükte.

Stok soğutucu çok zayıf kalıyor evet. Ama boşta çok yüksek değer 71 derece. Bu soğutucu ile ancak u.c yapılır bu işlemciye.

Zaten neden 71 derece onu anlamaya çalıştığım için kasayı soruyorum. Ayrıca kasada fan takılı mı bilmek gerek. Hava girişi ve çıkışı için en azından birer adet fan olması gerek.
Geçen forumdan bir arkadaşın da anormal ısınıyordu işlemcisi, hem de kasası hava sirkülasyonu iyi olmasına rağmen. İade veya değişim için geri gönderdi işlemciyi. Belki işlemcinin kendisi sıkıntılıdır.
Diğer ihtimalleri elemeden bilemeyiz.
Ayrıca tam yükte iken sıcaklığı kaç oluyor? Test yaparsa daha iyi olur. 95 dereceyi geçtiği an testi durdurmalı. Kaç dakikada bu sıcaklığa ulaşıyor bilsek daha kesin konuşurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…