Ryzen 5 3600 sicaklik problemi

Azim YILDIZ

Centipat
PC'yi yeni topladim. Ryzen 5 3600 işlemci. PC actiktan hemen sonra BIOS'tan takip ettigimde ikinci dakikada 65 derecelerde, beşinci dakikada 71 derecede gelip duruyor. PC henüz iş yapmiyorken başlangıçta bu sıcakliklar normal midir?

Dosya Ekleri

• 20200426_013831_HDR.jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 83
Son düzenleyen: Moderatör:
Voltajı 1.3'e çekebilirsin hocam. 1.4 gereksiz fazla. Ben 1.3V ile 4.2'de sorunsuz çalıştırıyorum. Muhtemelen sende de sorunsuz çalışır. Eğer çalışırsa ufak tefek oynamalar yapabilirsin üzerinde. Mesela daha da düşürebilirsin voltajı veya frekansı 4.3'e çekip bakarsın. Kendin deneyip keşfetmen lazım.

Kasa havalandirmasi iyi. 3 önde 1 arkada fan mevcut. Asus bios ekranindan voltaji nasil düşürebilirim peki.. İlginiz için çok teşekkür ederim.

Bahsettiğiniz yer burasi olsa gerek. Virgül yazamiyorum. Bütün butonlara basmama rağmen.

Dosya Ekleri

• 20200426_142034_HDR.jpg
    800,4 KB · Görüntüleme: 46
Voltaj için optimum ve minimim değerler nedir. Minimuma kadar denemek istiyorum sıcaklığı düşürmek için..

Voltaj için optimum ve minimum değerler nedir? Minimuma kadar denemek istiyorum sıcaklığı düşürmek için.
Size gelen işlemcinin silikon kalitesi diyelim. Her işlemci fırından aynı çıkmıyor bir nevi. Kendiniz deneyip görmeniz lazım. Ben sadece ortalama bir voltage söyledim hocam. O değer üzerinden oynamalar yaparak bakın. Mavi ekran veya sistemde donma gibi sorunlarla karşılaşırsanız yükseltirsiniz. Ama bunu hemen anlayabilmek için işlemciyi stress testine tabi tutmak lazım. Her düşürdüğünüzde bir stress testi çalıştırmanız lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…