Ryzen 5 3600 sistem çok gürültülü çalışıyor

Hazar Delen

Femtopat
Katılım
25 Kasım 2020
Mesajlar
62
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Çok rahatsız ediyor özellikle sessiz ortamda.
Sorun CPU fandan mı kaynaklı? Kaynaklıysa önerebileceğiniz sessiz ve iyi soğutan bir soğutucu 400-500 aralığında.
Ses sorunu CPU fanda değilse neden kaynaklı olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistem özellikleri.
R5 3600.
TUF B40 PLUS.
16 GB DDR 4 RAM tek slot 3000 MHz G.Skill.
GT 730 4 GB GPU.
Xigmatek kasa önü açık 3 fanlı.
Xpower 650 Watt.
 
Arctic Freezer 34 soğutucu almayı düşünüyorum araştırdığım kadarıyla sessiz çalışması ve soğutması F/P oranına göre başarılı sıcaklık sorununu bununla halledebiliriz diye düşünüyorum
Peki senin sistemin sesi de motor gibi mi?
Kafamı kasaya dayarsam sesi net bir şekilde alabiliyorum fakat normal şartlarda beni rahatsız edecek düzeyde bir ses yok. Yine de sıcaklıktan ötürü stok fanı değiştiresim geldi. Scythe Fuma 2 ile Arctic Freezer 34 arasında kaldım ben de.
 
Kafamı kasaya dayarsam sesi net bir şekilde alabiliyorum fakat normal şartlarda beni rahatsız edecek düzeyde bir ses yok. Yine de sıcaklıktan ötürü stok fanı değiştiresim geldi. Scythe fuma 2 ile Arctic Freezer 34 arasında kaldım ben de.

Fuma 2 daha iyi diye biliyorum. Aslında daha pahalı olması gereken bir soğutucu fakat Arctic 34 fiyatlarını şişire şişire balon yaptıkları için fuma F/P gibi görünmeye başladı artık.
 
Fuma 2 daha iyi diye biliyorum. Aslında daha pahalı olması gereken bir soğutucu fakat Arctic 34 fiyatlarını şişire şişire balon yaptıkları için fuma F/P gibi görünmeye başladı artık.
Kısa bir araştırmayla ben de bu sonuca vardım. Fuma 2'ye daha yakınım şu an. Birkaç gün bekleyeceğim Black Friday falan bir indirim yakalayabilirsem daha ucuza alayım.
 
Kusura bakmayın mobildeydim şimdi farkettim. 2400RPM ne demek ya, benim sistemde 1200'de dönüyor bir tanesi diye sistemden söktüm, CPUFAN2 portuna ne takarsam takayım yüksek RPM dönüyor hiçbir şekilde çözemedim ben fanı sökmeyi tercih ettim en son, derdinizi çok iyi anlıyorum o nedenle.
Soruna gelince de maalesef kelin ilacı olsa mevzusu oluyor benimkisi. Konuyu takipteyim çözülürse belki beni de işime yarar, zira söylediğim gibi aynı dertten muzdariptim;

 

Geri
Yukarı