Ryzen 5 3600 Sistem için ekran kartı önerisi

cooLvreLax

Decapat
Merhabalar,

Yeni toplayacağım sistem için bir ekran kartı arayışındayım. Oyun oynamıyorum çok nadir belki CS:GO veya LoL ( haftada 1 belki ). Aşağıdaki ekran kartları seçeneklerini kendime belirledim ama o kadar çok seçenek varki kafam allak bullak oldu. Ve şu darboğaz meselesi yüzünden biraz ikilemde kaldım. Bottleneckte bakıyorum darboğaz %18 civarında gözüküyor RX 550 ile ama beni ne derece etkiler. Normal kullanımımı etkiler mi onda ikilemde kaldım. Fiyat olarak tam bütçeme uygun bir kart aslında.
Yardımlarınızı rica ederim.

Bütçem Max 800 zorlarsam 1000.

Bilgisayarımda müzik yapıyorum ve pek grafikle işim olmuyor. Grafik ihtiyacım yalnızca video render alacağım zaman oda 1 ayda 2 3 defadır. ( Adobe Premiere veya Sony Vegas ) Çok yüklü renderlar değil 3 4 dakikalık müzik videoları. Bu render işlemlerinde ekran kartlarının Bit oranı etkili midir? Bunda da araştırdım fakat istediğim yanıtları pek bulamadım.

Sistem de şu şekilde;

Gigabyte Poseidon 310 Kasa
Gigabyte B450 Aorus - M
AMD Ryzen 5 3600 ( Kule tipi soğutucu mevcut )
Corsair Vengeance 16 GB RAM
FSP Hydro 600W PSU
Samsung EVO 870 500GB SSD

Ekran kartı olarak seçeneklerim;

RX 550 4 GB veya 2 GB ( burada 64 Bit ve 128 Bit seçeneği arasında hangisini seçmem gerekiyor bunda kararsızım. Ve hangi marka? Sapphire, ASUS ya da MSI? MSI 2 GB olanı içime sindi aslında çift fanlı olduğu için )

GT1030 Aero ITX 2G ( Bu ekran kartına bayağı güzel yorumlar var. Tercih etmem gerekirse hangisini tercih etmeliyim? )

2. El bir 470 almak da düşüncem fakat o kadar çok mining kart varki zaten oyunla pek işim olmadığı için görüntü versin yeter kafasındayım.

Şimdiden teşekkürler.

Bence şimdşlik işlemcinin ekran kartıyla iadre edin biraz daha para biriktirin güzel bi ekran kartı alın tabi fiyatlar yükselir yükselmez bilemem sizin kararınız.
Eğer 380 hz bi monitörünüz yoksa fpsi fazla tutmaya gerek yok şimdşlik.

Bence şimdşlik işlemcinin ekran kartıyla iadre edin biraz daha para biriktirin güzel bi ekran kartı alın tabi fiyatlar yükselir yükselmez bilemem sizin kararınız.
Eğer 380 hz bi monitörünüz yoksa fpsi fazla tutmaya gerek yok şimdşlik.
Dostum işlemci APU değil mecbur ekran kartına ihtiyacım var. 2ms monitörüm var 22 inç

Dostum işlemci APU değil mecbur ekran kartına ihtiyacım var. 2ms monitörüm var 22 inç
Pardon,başka bir model ile karıştırdım galiba dün rx 470 öneririm ama alırken dikkat etmen gerekir görüntü versin yeter kafasndayım demen şaşırttı çünkü ne kadar mining yapılmışsa okadar ömrüğ azdır.Ama yok anlamam o işlerden diyorsan bence 2.el rx 470 alma derim sonra ekran kartı bozulur felan muhatap olucağın kişide kalmaz.

2 el rx470 daha mantıklı olur bide o 4gb.
Rx470 rx550den daha iyi bir ekran kartı.
Evet daha iyi fakat 2. el de almak istemiyorum. GTX 1050Ti almaya yöneldm biraz
Pardon,başka bir model ile karıştırdım galiba dün rx 470 öneririm ama alırken dikkat etmen gerekir görüntü versin yeter kafasndayım demen şaşırttı çünkü ne kadar mining yapılmışsa okadar ömrüğ azdır.Ama yok anlamam o işlerden diyorsan bence 2.el rx 470 alma derim sonra ekran kartı bozulur felan muhatap olucağın kişide kalmaz.
Görüntü versin yeter kafasındaki söylemimdeki asıl amaç şuydu ; oyun oynamıyorum grafikle pek işim olmuyor arada bir nadir. Ama almışkende bütçeme uygun en iyi seçenek nedir onu anlamak istiyorum. 2. el de 470 ler pek güven vermiyor çok temizini bulmak da zor. 2. el ekran kartları sıfırıyla yarışıyor resmen millet şaşırmış. RX 550 sıfır 930 TL varken 2. elde adam 950 yazmış valla kafayı yemişler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı