Arkadaşlar cümleten iyi forumlar kendi topladığım PC de son zamanlarda ardı arkası kesilmeyen mavi ekran hataları alıyorum her defasında farklı bir hata çıkıyor ne yaptıysam sorunu bulamadım sistem özelliklerini ve minidump dosylarını paylaşıyorum.
İşlemci: AMD Ryzen 3600.
Ekran kartı: ASUS 2060.
Anakart: MSI B550 GAMING.
PSU: Xigmatek X-Power 650W 80Plus.
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 8*4 32 GB 3600 MHz.
Diskler: Samsung 970 EVO M.2 + Toshiba M.2 + 1 TB HDD.
Sıvı soğutma: Cooler Master ML240l RGB.
Fan: 6 adet 120mm RGB fan.
Klavye, mouse ve kulak RGB aydınlatmalı.
İşlemciye ufak bir hız aşırtma yaptım ve RAM'ler 3200 MHz sabitledim BIOS'tan, fanları ayrı ayrı aldığım için genelde RGB kabloları PSU'ya değil de direk anakart üzerine bağlı hem de MSI Dragon Center'dan renklerini kontrol edebiliyorum.
Sorun Valorant oynarken mavi ekran hataları ile başladı temiz format attım birkaç kere ama sorun çözülmedi bilgisayarı ilk açtığımda direk mavi ekran hatası veriyor diğer resette açılıyor 1 saat kullanınca hatalar başlıyor choremedan YouTube girince sürekli sayfa yüklenemedi veya izlerken sayfa çöküyor.
Aklımda RAM'lerde bir sıkıntı olabileceği geliyor Memtest'e herhangi bir sıkıntı çıkmadı veya aşırı RGB aydınlatmadan Power yetersizliği midir bilemiyorum yardımlarınız bekliyorum.
Minidump: minidump.rar
İşlemci: AMD Ryzen 3600.
Ekran kartı: ASUS 2060.
Anakart: MSI B550 GAMING.
PSU: Xigmatek X-Power 650W 80Plus.
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 8*4 32 GB 3600 MHz.
Diskler: Samsung 970 EVO M.2 + Toshiba M.2 + 1 TB HDD.
Sıvı soğutma: Cooler Master ML240l RGB.
Fan: 6 adet 120mm RGB fan.
Klavye, mouse ve kulak RGB aydınlatmalı.
İşlemciye ufak bir hız aşırtma yaptım ve RAM'ler 3200 MHz sabitledim BIOS'tan, fanları ayrı ayrı aldığım için genelde RGB kabloları PSU'ya değil de direk anakart üzerine bağlı hem de MSI Dragon Center'dan renklerini kontrol edebiliyorum.
Sorun Valorant oynarken mavi ekran hataları ile başladı temiz format attım birkaç kere ama sorun çözülmedi bilgisayarı ilk açtığımda direk mavi ekran hatası veriyor diğer resette açılıyor 1 saat kullanınca hatalar başlıyor choremedan YouTube girince sürekli sayfa yüklenemedi veya izlerken sayfa çöküyor.
Aklımda RAM'lerde bir sıkıntı olabileceği geliyor Memtest'e herhangi bir sıkıntı çıkmadı veya aşırı RGB aydınlatmadan Power yetersizliği midir bilemiyorum yardımlarınız bekliyorum.
Minidump: minidump.rar