Ryzen 5 3600 sistem oyun oynarken aniden kapanıyor

Mucahit4208

Femtopat
Katılım
9 Temmuz 2020
Mesajlar
20
Call of Duty Modern Warfare Warzone'u rekabetçi grafik ayarlarında herkesin bildiği ayarlarda 2 saat oynadıktan sonra kapanıyor.

Forza Horizon 4 oyununda aynı şeyler geçerli değil en yüksek ayarlarda oyun sinematik kısımlar bitip oyun oynama kısmına gelir gelmez kapanıyor ancak düşük veya orta ayarlarda oynanıyor.

Sistemim: Ryzen 5 3600 4.2GHz sabitledim ve 1.1 Voltaj'da işlemci soğutucum MSI GG Core forzr s.
Ekran kartı: RX 5700XT.
Anakart: ASUS B450M Dragon.
RAM: Adata XPG 3000MHz 8x8 16 GB CL16 RAM.
Kasa: Gamepower myhtril.
PSU: Frisby 650Watt 80+Plus standart RGB.

Not: Sorunun sıcaklıklarla olduğunu düşünmüyorum fanlar sessiz ayarında iken ekran kartı 71 dereceyi geçmiyor işlemci 60 dereceyi geçmiyor ve kasamın hava sürkilasyonu çok iyi durumda. Deep Cool'un önde 3 adet fanı var üste bir adet arkada bir adet fan var egzoz fan 2 tane temiz hava çekme fanı 3 tane gayet iyi durumda ve temizliği yeni yapıldı. Sorunda buradan başladı zaten. Temizliğini yaptıktan sonra oldu. Ha bu arada MSI Afterburner'dan ekran kartı fanını ayarlamazsam CoD Warzone'da fanlar %100'de çalışıyor. Yazım kurallarına fazla dikkat edemedim çok telaşlıyım ne yapacağım? Sistemi alalı 3 ay oldu şimdiden teşekkürler...

Yine not: Tam hatırlamıyorum ama bu sorundan bir gün önce ya da aynı gün driver güncelledim ve sonra temizledim ya da temizledikten sonra driver güncelemiş de olabilirim.

Bir daha not: Stress testinde 1 saat durdu her şeyi Stres'e soktum her şeyi RAM, SSD, ekran kartı, işlemci, işlemci önbelleği her şeyi soktum kısacası ama kapanma olmadı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 2 ay boyunca 4.2GHz sabit kullandıktan sonra çıkması sizce de tuhaf değil mi?

Zaten işlemcinin Boost clock değeride 4.2 ydi ben sadece voltajı düşürüp hem sıcaklığı azaltmak hem de performansını artırmaktı Ryzen 5 3600'lerin çoğunda bulunan ısınma sorununuda çözmüş oldum kısacası performans kaybı yaşamadan hatta 5% arttırarak ısıyı azaltmak.
Arkadaşlar yardımınıza muhtacım en bilgili forum bu elimden gelen başka bir şey yok.
Ne yapmalıyım lütfen yardım.
Sorunun OC işleminde olduğunu düşünüyorum. Stres testinde belli olmayan sorunlar normal kullanımda sıkıntı çıkarabiliyor. BIOS ayarlarını sıfırlayın ve test edin. XMP bile açmayın.

Sorunum sizce neden kaynaklı olabilir bir fikriniz var mı?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı