Çözüldü Ryzen 5 3600 sistemde siyah ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

erener

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,
Sistemi yeni topladım ve bileşenlerin hepsini BIOS'da gördüm. XMP açıp tarih ve saat ayarlarını yapılandırıp ayarları kayıt ederek BIOS'tan çıktım. Boot edip işletim sistemi kuracaktım ancak sistem başlamadı monitör de siyah ekran var ve anakart üzerinde CPU LED'i kırmızı yanıyor.

Sistem bileşenleri:
-AMD Ryzen 5 3600 işlemci.
-MSI B550 GAMING Edge Wi-Fi anakart.
-MSI RTX2070 Super.
-Corsair Vengeance Pro RAM 2x8 3600 MHz.
-Corsair Spec Delta RGB kasa 650W PSU.

BIOS'u nasıl sıfırlayabilirim bu anakart ile hiç yapmadım BIOS flash tuşu var arkada buna basarsam eski ayarları yükler mi? Daha önceki kurduğum sistemde de XMP açtığımda bilgisayar başlamamıştı ve BIOS sıfırlamak zorunda kalmıştım. Sorun işlemcim de ya da Power Supply'da olabilir mi? Değerli bilgilerinizi rica ediyorum teşekkürler.

Çözüm
Merhaba arkadaşlar, yazım hatası yüzünden kısa süreli yasaklandım. Sorunumu BIOS flash back ile update yaparak çözdüm. Yanıt veren herkese teşekkür ederim.
BIOS piliyle defultlasanız? Ayrıca anakartta BIOS sıfırlama pinleri de oluyor

Merhaba,
Sistemi yeni topladım ve bileşenlerin hepsini BIOS'da gördüm. XMP açıp tarih ve saat ayarlarını yapılandırıp ayarları kayıt ederek BIOS'tan çıktım. Boot edip işletim sistemi kuracaktım ancak sistem başlamadı monitör de siyah ekran var ve anakart üzerinde CPU LED'i kırmızı yanıyor.

Sistem bileşenleri:
-AMD Ryzen 5 3600 işlemci.
-MSI B550 GAMING Edge Wi-Fi anakart.
-MSI RTX2070 Super.
-Corsair Vengeance Pro RAM 2x8 3600 MHz.
-Corsair Spec Delta RGB kasa 650W PSU.

BIOS'u nasıl sıfırlayabilirim bu anakart ile hiç yapmadım BIOS flash tuşu var arkada buna basarsam eski ayarları yükler mi? Daha önceki kurduğum sistemde de XMP açtığımda bilgisayar başlamamıştı ve BIOS sıfırlamak zorunda kalmıştım. Sorun işlemcim de ya da Power Supply'da olabilir mi? Değerli bilgilerinizi rica ediyorum teşekkürler.

Dostum hiç uğraşmadan BIOS pilini çıkart 10 saniye bekle tak bu kadar sıfırlanıyor anakart direk problemsiz.

Merhaba arkadaşlar, yazım hatası yüzünden kısa süreli yasaklandım. Sorunumu BIOS flash back ile update yaparak çözdüm. Yanıt veren herkese teşekkür ederim.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı