Ryzen 5 3600 ve GTX 1080 sistem GTA 5 kasma sorunu

kerioooo

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar GTA 5 oynarken durduk yere kasıyor, dikkat ettim kastığı zaman FPS düşmesi yiyorum. 150 180 FPS değerleri verirken kastığı zaman 90 80 düşüyor, FPS ve sadece GTA 5'de yapıyor bu sorunu. PUBG vs. gibi oyunlar da oynuyorum ama bunlar da hiçbir sıkıntı çıkarmıyor. GTA 5 silip yükledim, dosyalarını doğrulattım Steam'den ama fayda etmedi, ne gibi bir sıkıntı olabilir?

Sistem özelliklerim.
AMD Ryzen 5 3600 işemci.
Gigabyte Aorus B450 Elite anakart.
MSI GTX Gaming X 1080 ekran kartı.
Corsair dominator Platinum 16 GB (8x2) RAM.
Jaymes donkey J41024 1 TB m2.SSD.

Arkadaşlar GTA 5 oynarken durduk yere kasıyor, dikkat ettim kastığı zaman FPS düşmesi yiyorum. 150 180 FPS değerleri verirken kastığı zaman 90 80 düşüyor, FPS ve sadece GTA 5'de yapıyor bu sorunu. PUBG vs. gibi oyunlar da oynuyorum ama bunlar da hiçbir sıkıntı çıkarmıyor. GTA 5 silip yükledim, dosyalarını doğrulattım Steam'den ama fayda etmedi, ne gibi bir sıkıntı olabilir?

Sistem özelliklerim.
AMD Ryzen 5 3600 işemci.
Gigabyte Aorus B450 Elite anakart.
MSI GTX Gaming X 1080 ekran kartı.
Corsair dominator Platinum 16 GB (8x2) RAM.
Jaymes donkey J41024 1 TB m2.SSD.
SSD yüzüne yüksek ihtimal.

GPU kullanımına bakabilir misin oynarken? Bende de bu sorun oluyor RTX 2060 ile. Ama bende FPS düşmüyor. Genelde FPS hep 50 falan oluyor. Dikkat ettim ekran kartı kullanımı %60 falan oluyor GTA V oynarken. Bendeki sorun bu GPU kullanımından kaynaklanıyor sende de böyle bir şey vardır belki.

Oyunu çok oynamadığım için tam araştırmadim ama yeri gelmişken sorayım. Arkadaşa yardımcı olduktan sonra bana da bi bakabilirseniz memnun olurum.

Diğer oyunlarda düşük GPU kullanımı gibi sorunlar yaşamazken, GTA V'te neden böyle bir sorun yaşıyorum sizce?

SSD yüzüne yüksek ihtimal.
SDD almadan öncede yapıyordu bu sorunu.
Bu sorun yeni yeni mi oluyor?
Çok yeni değil, ben pek oynamıyorum abim oynuyor GTA 5 o bir ara bahsetmişti ben pek önemsemedim, PUBG vs de sorun olmayınca bir girip bakayım dediğim de ciddi şekilde oyunu oynatmayacak kasmalar görünce farkettim.
GPU kullanımına bakabilir misin oynarken? Bende de bu sorun oluyor RTX 2060 ile. Ama bende FPS düşmüyor. Genelde FPS hep 50 falan oluyor. Dikkat ettim ekran kartı kullanımı %60 falan oluyor GTA V oynarken. Bendeki sorun bu GPU kullanımından kaynaklanıyor sende de böyle bir şey vardır belki.

Oyunu çok oynamadığım için tam araştırmadim ama yeri gelmişken sorayım. Arkadaşa yardımcı olduktan sonra bana da bi bakabilirseniz memnun olurum.

Diğer oyunlarda düşük GPU kullanımı gibi sorunlar yaşamazken, GTA V'te neden böyle bir sorun yaşıyorum sizce?
Dediğinize dikkat edeceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı