-
İşlemci bu sistem için çok düşük.
Benim gibi bir çok insan
ek açıklama olmadan bu cümle den doğal olarak performans odaklı sonuç çıkartır. Tamam, diyelim sırf performans olarak değil de soğutma çözümünü de ekleyerek düşünelim. Yine de 300 TL gibi fark vermeye değeceğini düşünmüyorum. Eğer indirim, kampanya gibi bir şey denk getirilip çok daha uygun fiyata bulunursa tabi ki durumlar değişir.
300 TL fark ile daha iyi bir soğutma çözümüne ya da sistemin farklı bir bileşeni için bütçe ayırmak bana daha mantıklı geliyor.
Şöyle kabaca baktım en düşük 2x8GB 3000Mhz CL16 bellek fiyatı 420-430TL civarı ve 2x8GB 3200Mhz CL16 bellek fiyatı da 460-480TL civarı. Yine indirim denk getirilir aradaki fiyat farkı açılırsa 3000Mhz de tercih edilebilir. Bura da harcanabilecek fazladan 40-50 lirayı görmem bile...
SSD konusunda yazma hızının iki kat düşmesin den ziyade kapasitenin yetip yetmemesi daha önemli zira 1100-1200MB gibi yazma hızları bir hayli yüksek.
-
İşlemciyi yükseltme sebebim darboğazı engellemek değil, ileride sisteme upgrade yapılınca iki parçayı da değiştirmesine gerek kalmamasını sağlamaktır. İşlemciyle ekran kartını darboğaz yapmaması için ucu ucuna bırakmak ileride ekran kartı güncellemesini engelleyecek, güncellemeye işlemci şartı da getirecektir.
Bu mantığı hala anlamakta zorlanıyorum. Pratikte maksimum yüzde 2 ya da 3 gibi bir performans farkı olan iki işlemci den birisi ilerisi için yeterli gelirken diğerinin ucu ucu na denk gelmesi nasıl oluyor? Yeri geliyor üst seviye, güçlü işlemcilerin bile yeterli olmadığı durumlar olabiliyor.
Testler ve incelemelere baktığımız da aradaki fiyat farkının değmediği ortada bunu bir çok kaynaktan izleyerek, okuyarak görebiliyoruz;
We were among the first to review the Ryzen 5 3600 and at $200 we found the 6-core, 12-thread processor a crankin' good deal. In short, it...
Unutmayalım karşılaştırma testleri yapılırken kullanılan sistemlerde genelde RTX 2080 ya da RTX 2080 ti gibi güncel ve güçlü ekran kartları kullanılmaktadır.