Ryzen 5 3600 vs 3600X

Sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Ryzen'lerde GHz performansı üretime göre değişiyormuş. Başka bir forumda bu konudan şöyle bahsediliyor;

"Işlemcinin Ryzen yazısının altında BF ile başlayan 4 haneli sayı vardır. Bu sayı üretim tarihini ifade eder. Şu an forumlarda 2007-2009 ve üstü üretim tarihine sahip işlemciler genelde tüm çekirdeklerde 4.4GHz'i 1.3v altında görüyorlar.

1900'lü sayılı işlemciler 4.4GHz tüm çekirdeklerde nadir görüyorlar. Genel olarak da 1.35 ya da 1.4v civarı bu değeri alıyorlar.
Hafıza kontrolcüsü ise (Infinity fabric ya da fclock) 1866MHz'leri geçmiyor."

Bu bahsettikleri numara sadece işlemcinin üzerinde yazıyor ve satıcıdan satıcıya göre değişiyor. Yani mesela birisi N11'den bir satıcıdan aldığında BF-2010SUS numaralı 3600'le karşılaşabiliyor. Tabi bu tamamen şans işi. Google'a 'BF 2010 Ryzen 5 3600' yazarak bahsettiğim konuya ulaşabilirsiniz.

En D.

Sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Ryzen'lerde GHz performansı üretime göre değişiyormuş. Başka bir forumda bu konudan şöyle bahsediliyor;

"Işlemcinin Ryzen yazısının altında BF ile başlayan 4 haneli sayı vardır. Bu sayı üretim tarihini ifade eder. Şu an forumlarda 2007-2009 ve üstü üretim tarihine sahip işlemciler genelde tüm çekirdeklerde 4.4GHz'i 1.3v altında görüyorlar.

1900'lü sayılı işlemciler 4.4GHz tüm çekirdeklerde nadir görüyorlar. Genel olarak da 1.35 ya da 1.4v civarı bu değeri alıyorlar.
Hafıza kontrolcüsü ise (Infinity fabric ya da fclock) 1866MHz'leri geçmiyor."

Bu bahsettikleri numara sadece işlemcinin üzerinde yazıyor ve satıcıdan satıcıya göre değişiyor. Yani mesela birisi N11'den bir satıcıdan aldığında BF-2010SUS numaralı 3600'le karşılaşabiliyor. Tabi bu tamamen şans işi. Google'a 'BF 2010 Ryzen 5 3600' yazarak bahsettiğim konuya ulaşabilirsiniz.

0.950 ile de aldim 4.2GHz degerini de korkuttu biraz. AMD'nin aciklamasiyla birlikte kullanacagim.

Ekran kartınız Rx 550 ne gerek var ki 3600x'e bu kartı Fx serisi bile çok rahat besliyorken 3600x neden ? ileride ekran kartımı değiştiririm diyorsanız ileride bu işlemcide eskiyecektir. 1600 Af çok çok rahat yeter

Arada çok yüksek bir performans farkı olmasa da gene de x biraz daha iyi aradaki fiyat farkı rahatsız etmeyecekse x almak daha mantıklı frekans değerleri daha yüksek oc yapacaksan çok yük gerektiren oyunlarda kasanın kapağı kapalıyken stock soğutucu yeterli soğutma yapmıyor bilgin olsun oc yapmayacaksan stock soğutucu ne kadar yüklenirsen yüklen çok rahat soğutuyor.

Hocam teknolojinin hızına yetişilmiyor sonu yok bu işin siz kendi bütçeniz ve oynayacağınız oyunlara göre bir seçim yapın şimdi 3600X alsanız XT'ler geliyor Ryzen 4000 geliyor 10.nesil ve 11.nesil geliyor bütçe var ise her zaman en iyisi daha iyidir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı