Ryzen 5 3600 Windows 10 mavi ekran hatası

Qsamer

Decapat
Merhabalar, ben yeni bir sistem topladım.
Sistem özellikleri.
  • MSI RX 580 Armor 8 GB OC.
  • AMD Ryzen 5 3600.
  • Gigabyte B450M S2H.
  • Corsair DDR4 8 GB 3000MHz.

Sisteme Windows 10 kurdum ve birçok mavi ekran hatası aldım. İnternetten araştırdım ve tekrar Windows 10 temiz kurulum yapma kararı aldım. Ancak mavi ekran hataları almaya devam ettim.
Şansımı tekrar denemek için yine Windows 10 temiz kurulum yaptım ama sonuç değişmedi. Bu yüzden Windows 8.1 sürümüne geçtim. AMD'nin 8.1 desteği olmadığını öğrenip tekrar.
Windows 10 sürümüne geçtim. Mavi ekran almaya devam ettim. AMD'nin 19.12.3 (isteğe bağlı) sürümünü indirip kurdum. Mavi ekran almaya devam edince driver ı silip 19.12.2 (önerilen) sürümünü indirip kurdum. Sonra Realtek'in High Definition Audio codecs yazılımını indirip eski driverları silip yükledim. 3-4 saat boyunca mavi ekran almadım ama tabii sonra yine mavi ekran hatası almaya başladım.
Son kurduğum Windows'da aldığım mavi ekran hata kodları

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA.
KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE.
INVALID_WORK_QUEUE_ITEM.
ATTEMPTED_EXECUTE_OF_NOEXECUTE_MEMORY.

Minidump dosyası

Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm bulundu mu?
Hayır
Sorunum hala devam edince tekrar windows 10 temiz kurulum yapma kararı aldım. Kurulum sırasında HDD yi biçimlendirdim ve kuruluma devam ettim. Ancak kurulum sırasında birçok defa mavi ekran aldım. Birkaç defa daha deneme sonucunda kurulum hiç tamamlanamadı. Yardımcı olursanız sevinirim.
Kurulumu yaptım. Önce kulaklığı ve ethernet kablosunu çıkardım kurulumu mavi ekran hatalarıyla beraber bir şekilde tamamladım. Şuan windows çalışıyor tabii ki mavi ekran hatalarıyla beraber.

Son düzenleme:
Hayır
Sorunum hala devam edince tekrar windows 10 temiz kurulum yapma kararı aldım. Kurulum sırasında HDD yi biçimlendirdim ve kuruluma devam ettim. Ancak kurulum sırasında birçok defa mavi ekran aldım. Birkaç defa daha deneme sonucunda kurulum hiç tamamlanamadı. Yardımcı olursanız sevinirim.
XMP kapatmayı deneyin. Farklı bir diske Windows kurmaya çalışın. RAM'i önerilen slotta kullanın. Eğer önerilen slotta ise çift kanal kullanımda ki iki kanalın ikincisini kullanmayı deneyin. Eğer problemleriniz çözülmezse anakartı garantiye gönderin.

XMP kapatmayı deneyin. Farklı bir diske Windows kurmaya çalışın. RAM'i önerilen slotta kullanın. Eğer önerilen slotta ise çift kanal kullanımda ki iki kanalın ikincisini kullanmayı deneyin. Eğer problemleriniz çözülmezse anakartı garantiye gönderin.
Şuan kurulumu mavi ekran hatalarıyla beraber yaptım. Şimdi de donmalar başladı.

Şuan kurulumu mavi ekran hatalarıyla beraber yaptım. Şimdi de donmalar başladı.
Donuyor olmasaydı şaşırtıcı olabilirdi. Yukarı da önerdiğim şeyleri deneyin. Şayet olmazsa muhtemelen sorun anakartta. Belki bir ihtimal ekran kartıdır ama şuan anakart baskın gibi duruyor.

Donuyor olmasaydı şaşırtıcı olabilirdi. Yukarı da önerdiğim şeyleri deneyin. Şayet olmazsa muhtemelen sorun anakartta. Belki bir ihtimal ekran kartıdır ama şuan anakart baskın gibi duruyor.
Anakartı servise gönderdim bios sürüm sıkıntısı yüzünden servis kontrol sonucunda herhangi bir hata gözükmüyor. Ben bu sorunların driver kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Anakartı servise gönderdim bios sürüm sıkıntısı yüzünden servis kontrol sonucunda herhangi bir hata gözükmüyor. Ben bu sorunların driver kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Daha Windows kurarken mavi ekran almaya başlamışsınız. Hangi sürücülerden bahsediyoruz bu noktada?

Anakart servise gitti yani sorun yok. Farklı bir HDD veya SSD yükleme şansınız var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı