Ryzen 5 3600X işlemci 110 dereceye çıkıyor ve sistem kapanıyor

Halit5737

Centipat
Katılım
11 Temmuz 2021
Mesajlar
72
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, öncelikle sistemim, MSI B450 Gaming, Ryzen 5 3600X, 16 GB RAM, RX 480 4 GB, kasa olarak cool Master HAF 912 Advanced, 1 TB HDD ve soğutucu olarak SilverStone PF120 kullanıyorum. Sistem gayet stabil bir şekilde çalışırken hafta bir kere falan işlemci 110 derecelere çıkıyor ve PC kendini kapatıyor. 15-20 dakika soğumasını bekliyorum açıyorum bazen aynı şekilde devam ediyor yine kapanıyor bazen de düzeliyor. Sıvı soğutmanın iki borusuna ellediğim zaman çalıştığı anlıyorum sıkıntı yok gibi. Bir ara ekran kartının üstünde hafif bir ıslaklık gördüm sıvı soğutma borularının geçtiği yerde oradan damlamış gibi. Sıvı soğutmadanda pek anlamam 1 yıldır filan kullanıyorum ikinci el almıştım sıkıntısız çalışıyordu sizce ondan mıdır?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ne bağlantısı? RGB gibi duruyor.
Evet sanırım RGB ana kartta uyumlu yer olmadığı için kuran kişi rgb yapamamıştı şimdi hatırladım. Bende anlamam hiç kurmadım etmedim sıvı soğutma. Gerçi çokta zor durmuyo ama. Şuan yeniden denicem bakalım yine sorun yaşarsam kendi stok fanıyla kullanım diyorum bi süre. Bu arada bu sıvı soğutmaların tamiri oluyor mu?
 
Evet sanırım RGB ana kartta uyumlu yer olmadığı için kuran kişi RGB yapamamıştı şimdi hatırladım. Bende anlamam hiç kurmadım etmedim sıvı soğutma. Gerçi çok da zor durmuyor ama. Şu an yeniden deneyeceğim bakalım yine sorun yaşarsam kendi stok fanıyla kullanım diyorum bir süre. Bu arada bu sıvı soğutmaların tamiri oluyor mu?

Garantisi devam ediyorsa garantiye gönderin belki içindeki sıvı borda tıkanıklığa sebep olmuştur. Genelde sık karşılaşılan bir sorun sonuçta 1 sene olmuş sistemi dizeli ve borularda titriyormuş, tıkanık olma olasılığı daha fazla. Tabi önce bios güncellemesini de deneyebilirsiniz.
 
Bi bakim hocam garantisi olmayabilir 2.el almıştım. Keşke kule tipi alsaydım ya zaten tek fanlı sıvı soğutma çokta bi numarası olmadı. Kule tipinden farkı yok.
 
Bir bakim hocam garantisi olmayabilir 2.el almıştım. Keşke kule tipi alsaydım ya zaten tek fanlı sıvı soğutma çok da bir numarası olmadı. Kule tipinden farkı yok.

Valla kule tipi ben denedim R9 5900X için hiçbir faydasını görmedim sıvı soğutmaya geçtim, tabii 2 fanlı aldım. Tek fanlı sıvı soğutucular tamamen görsel anlamda güzeller. Zira yeni nesil işlemcilerde kule tip soğutuculardan hiçbir farkları yok.
 
Son düzenleme:
@iso0707 hocam şuan stok fanı taktım sıvı soğutmayla 70 derecelere çıkıyordu boşta. Şuan stok fanla boşta 35 37 derece arası geziniyor. Termal macun da yenileyip stok fanı taktım. Sanırım bu suvı soğutma bozuk. Tamir olur mu bilmiyorum ama sıfırıda 1200 lira civarı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı