Ryzen 5 3600X sistem restart atıyor

Bagheera

Centipat
Iyi çalışmalar bir konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var. 3 ay önce bir sistem topladım Vatan Bilgisayar'dan sistemimde Ryzen 5 3600X işlemci, MSI Bazooka B450M 3466 MHz destekleyen anakart, MSI Gaming Z RTX 2060 ekran kartı, Balistik 3200 MHz toplam 16 GB RAM ve 480 GB Toshiba OCZ marka SSD var.

Cihaz 1 ay önce kendiliğinden kapandı ve her açtığımda BIOS ekranı geldikten sonra Windows logosu gelmeden kendini resetliyor format atmak istediğimiz zaman ( CD ve flashtan da denendi) format ekranı gelir gelmez kendini resetlemeye devam ediyor. Ürünler garantili olduğu için tum parçaları ayrı ayrı bir şekilde servise yolladık ekran kartim ve SSD değişti fakat cihazı toplayıp çalıştırdığımiz zaman aynı sorun ile karsılasiyoruz. Farklı PSU farklı RAM denememize rağmen sorunu gideremedik. Lütfen yardımcı olursanız çok sevineceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir sorun kodu vs. olmadan aletin başında kendimiz deneyimlemeden bu şekilde tesoit etmemiz çok zor böyle bi durumda, çünkü ilk akla gelen her şeyi yapmışsınız zaten. Anakart da değişti mi?

Sistemi siz mi topladınız ? İşlemciyi stok ayarlarında mı kullanıyorsunuz.
Bunların dışında aklıma ısınmadan dolayı kaynaklanıyor gibi geliyor
Sistemin montajını aldığım yerden yaptırdım. İşlemci için ayrıca bir ayar yapmadım.
Herhangi bir sorun kodu vs. olmadan aletin başında kendimiz deneyimlemeden bu şekilde tesoit etmemiz çok zor böyle bi durumda, çünkü ilk akla gelen her şeyi yapmışsınız zaten. Anakart da değişti mi?
Hayır anakart değişmedi. Fakat anakart ile alakalı servisin bana geri dönüşü herhangi bir sorun olmadığı şeklinde.

Şu anda aynı sorunu bende yaşamaktayım işlemci sürekli servise gidiyor ve sağlam diye geliyor 5 6 farklı anakart ta deniyorlar fakat sürekli reset atmaya devam ediyor. Konuya uzun süredir yazmamışsınız ama sorunu çözebildiniz mi acaba

Şu anda aynı sorunu bende yaşamaktayım işlemci sürekli servise gidiyor ve sağlam diye geliyor 5 6 farklı anakart ta deniyorlar fakat sürekli reset atmaya devam ediyor. Konuya uzun süredir yazmamışsınız ama sorunu çözebildiniz mi acaba?

Öncelikle çok geçmiş olsun. Doğrudur sorunumuz çözüldü sorun işlemcide cıktı işlemciyi değiştirdiler. Umarım biran önce sizinde sorununuz çözülür.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı