Ryzen 5 3600X sistemde hangi ekran kartı kullanılmalı?

Dostum karttan şikayetin olabilir, sevmemiş olabilirsin ama yalan yanlış 60 FPS bile alamıyorum falan gibi yaftalar atamazsın yanlış bilgilendirmeye girer. İsteyen herkese kaydettiğim sıcaklıkları ve FPS değerlerini atayım gayet akıcı ve güzel oynuyorum. Son gelen 2020'de bazı yazılımsal hatalar dışında hiç bir sorun yok şuan onlarda giderilecektir. Madem dediğiniz kadar kötü aşağı attığım değerlerde nasıl oynayabiliyorum ?

Hepsi 2K Ultra ayarlarda oynandı.
Eki Görüntüle 474173
Kullandığınız kart Sapphire Nitro+ XT mi?

Dostum karttan şikayetin olabilir, sevmemiş olabilirsin ama yalan yanlış 60 FPS bile alamıyorum falan gibi yaftalar atamazsın yanlış bilgilendirmeye girer. İsteyen herkese kaydettiğim sıcaklıkları ve FPS değerlerini atayım gayet akıcı ve güzel oynuyorum. Son gelen 2020'de bazı yazılımsal hatalar dışında hiç bir sorun yok şuan onlarda giderilecektir. Madem dediğiniz kadar kötü aşağı attığım değerlerde nasıl oynayabiliyorum ?

Hepsi 2K Ultra ayarlarda oynandı.
Arkadaşım senin fps değerlerinin sabit olması veya oyunları 2k ultra ile açman öbür arkadaşın ekran kartının problemli olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Zaten adam benim ekran kartım sağlam demiyor gördüğün gibi olan problemini anlatıyor burada sanki bir tek onun ekran kartında problem varmış gibi yaklaşıyorsunuz adama , açılmış sayfalarca konu var ortada. AMD işlemci konusunda iyi ürün çıkarıyor bende AMD işlemci kullanıyorum buna kimse bir şey demiyor ama gpu driverları berbat ben 15 gün önce makina topladım araştırdım sırf bu driver işine bulaşmayayım diye Asus Rog strix rtx 2060 s ekran kartı aldım gayet de memnunum.

Arkadaşım senin fps değerlerinin sabit olması veya oyunları 2k ultra ile açman öbür arkadaşın ekran kartının problemli olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Zaten adam benim ekran kartım sağlam demiyor gördüğün gibi olan problemini anlatıyor burada sanki bir tek onun ekran kartında problem varmış gibi yaklaşıyorsunuz adama , açılmış sayfalarca konu var ortada. AMD işlemci konusunda iyi ürün çıkarıyor bende AMD işlemci kullanıyorum buna kimse bir şey demiyor ama gpu driverları berbat ben 15 gün önce makina topladım araştırdım sırf bu driver işine bulaşmayayım diye Asus Rog strix rtx 2060 s ekran kartı aldım gayet de memnunum.
Bu arkadaşa kesinlikle katılıyorum. Burada mevzu o arkadaşın 60fps alıp alamaması değil. Herhangi bir fanboyluğumda yok bir Allahın kulu gelip bana öylesin diyemez. Her şey ortada, basit. Bunca yıldır herkes Nvidia kartların daha stabil daha sorunsuz olduğunu zaten savunuyor bu bir gerçek. Kimse Amd kartların gücünü de küçümsemiyor, ben dahi. Ancak ortada bir sorun varsa, ister sen sorunsuz kullan ister sorunlu kullan. Bu bir risktir. Tamam teknoloji işi şans işi evet, en sorunsuz dediğiniz üründe bile sorun olabilir. Ancak bir tarafta AMD var bir tarafta Nvidia. Kimse bana Amd sorunsuz ekran kartı üretiyor, ya da Amd kartlarda sorun olmuyor diyemez. Performansta ödün verdim evet, ama 2060s ile kafam rahat. İnşallah da bi sorunla karşılaşmayacağım.

Kullandığınız kart Sapphire Nitro+ XT mi?

Evet Nitro+

Hiç biri 60 FPS bile alamıyorum demiyor, Yazılım hatası başka 60 FPS bile vermiyor farklı. Bir şeyi kötülerken yada yaşadığın problemi anlatırken tarafsız olmalısın. Ben hem NVIDIA hem AMD kullanıcısıyım alırken bende aynı şeyleri sordum forumda girip bakabilirsiniz. Fakat gelip burada yanlış bilgilendirme yapamaz kimse, bizde senin dediğini dedik ekran kartın bozuk demek ki hatalı üretime denk gelmişsin ki bu NVIDIA'da da görülen bir olay olabilir. Şansızlığından kaynaklı bu derece sert eleştiri yapmak mı doğru olan? Tarafsız ve sakin bir şekilde söylemek daha doğru bunu yazım şekline bakınca da böyle bir şey göremedim ben. Bakın bende dedim son güncellemede ki yazılımsal bazı sorunlar dışında bir problemi yok ki bu yazılım hataları asla ve asla 60 FPS aldırmayacak şeyler değil ya kart bozuktur ya sistemin uyumsuzdur. Tüm şartları açıklayarak anlatırsın okey deriz.

Bu arkadaşa kesinlikle katılıyorum. Burada mevzu o arkadaşın 60fps alıp alamaması değil. Herhangi bir fanboyluğumda yok bir Allahın kulu gelip bana öylesin diyemez. Her şey ortada, basit. Bunca yıldır herkes Nvidia kartların daha stabil daha sorunsuz olduğunu zaten savunuyor bu bir gerçek. Kimse Amd kartların gücünü de küçümsemiyor, ben dahi. Ancak ortada bir sorun varsa, ister sen sorunsuz kullan ister sorunlu kullan. Bu bir risktir. Tamam teknoloji işi şans işi evet, en sorunsuz dediğiniz üründe bile sorun olabilir. Ancak bir tarafta AMD var bir tarafta Nvidia. Kimse bana Amd sorunsuz ekran kartı üretiyor, ya da Amd kartlarda sorun olmuyor diyemez. Performansta ödün verdim evet, ama 2060s ile kafam rahat. İnşallah da bi sorunla karşılaşmayacağım.

Dostum sorun tam olarak 60 FPS bile alamıyorum demen kusura bakma. Fanboy olmayabilirsin yada olursun o sana kalmış niye NVIDIA kullanıyorsun diye sana bir şey demem bende kullanıyorum fakat yanlış yönlendiriyorsun mesajında insanları. Kimse bir problemle karşılaşmasın inşallah derdimiz sen NVIDIA aldın elinde patlar inşallah falan değil yani :) Sonuçta kısıtlı bütçelerimizle herkes kendine en uygununu arıyor burada.

AMD ve NVIDIA arasında denk fiyatlarda yapılacak seçimde şunu düşünmek en doğrusu, ben biraz daha az performans alayım ama kafam rahat olsun diye düşünüyorsan NVIDIA, yok ben yüksek performans istiyorum yazılımı sürücüsü falan uğraşırım dert değil dersen AMD.

Kimse kusursuz diyemez bir karta hepsi elektronik ürünler sonuçta her an bir sorun çıkabilir. O yüzden benim işin özünde anlatmak istediğim, öfke ile yorum yapmak yerine eğrisini doğrusunu kullandığın çerçevede doğru bir şekilde anlatmak en doğrusudur.

Son düzenleme:
Evet Nitro+

Hiç biri 60 FPS bile alamıyorum demiyor, Yazılım hatası başka 60 FPS bile vermiyor farklı. Bir şeyi kötülerken yada yaşadığın problemi anlatırken tarafsız olmalısın. Ben hem NVIDIA hem AMD kullanıcısıyım alırken bende aynı şeyleri sordum forumda girip bakabilirsiniz. Fakat gelip burada yanlış bilgilendirme yapamaz kimse, bizde senin dediğini dedik ekran kartın bozuk demek ki hatalı üretime denk gelmişsin ki bu NVIDIA'dada görülen bir olay olabilir. Şansızlığından kaynaklı bu derece sert eleştiri yapmak mı doğru olan? Tarafsız ve sakin bir şekilde söylemek daha doğru bunu yazım şekline bakınca da böyle bir şey göremedim ben. Bakın bende dedim son güncellemede ki yazılımsal bazı sorunlar dışında bir problemi yok ki bu yazılım hataları asla ve asla 60 FPS aldırmayacak şeyler değil ya kart bozuktur ya sistemin uyumsuzdur. Tüm şartları açıklayarak anlatırsın okey deriz.
Bir de o sorunu yaşayan ben değilim onu belirteyim :D Sanki bir yanlış anlaşılma oldu gibime geldi :D

Dostum sorun tam olarak 60 FPS bile alamıyorum demen kusura bakma. Fanboy olmayabilirsin yada olursun o sana kalmış niye NVIDIA kullanıyorsun diye sana bir şey demem bende kullanıyorum fakat yanlış yönlendiriyorsun mesajında insanları. Kimse bir problemle karşılaşmasın inşallah derdimiz sen NVIDIA aldın elinde patlar inşallah falan değil yani :) Sonuçta kısıtlı bütçelerimizle herkes kendine en uygununu arıyor burada.

AMD ve NVIDIA arasında denk fiyatlarda yapılacak seçimde şunu düşünmek en doğrusu, ben biraz daha az performans alayım ama kafam rahat olsun diye düşünüyorsan NVIDIA, yok ben yüksek performans istiyorum yazılımı sürücüsü falan uğraşırım dert değil dersen AMD.

Kimse kusursuz diyemez bir karta hepsi elektronik ürünler sonuçta her an bir sorun çıkabilir. O yüzden benim işin özünde anlatmak istediğim, öfke ile yorum yapmak yerine eğrisini doğrusunu kullandığın çerçevede doğru bir şekilde anlatmak en doğrusudur.
Senin de şuanki yorumuna katılıyorum, burada güzelce anlatmışsın her şeyi. Forumda o kadar çok insan var ki, 5700 daha performanslı o varken 2060 almak saçmalıktır, vs diyen. O yüzden insanlar sıkıntılarını dile getirmeye çalışıyor, doğru ve ya yanlış bir şekilde orası tartışılır. Ancak senin de dediğin gibi, benim de anlatmak istediğim gibi, eğer kafan rahat olsun diyorsan, ilerde sorun yaşamayayım boşver 3-5 fps neyse olmasın diyorsan Nvidia tek geçilir. Hepsinde elbet hata payı vardır ancak araştırma yapsan Nvidia da bu tarz sorun yaşayanların sayısı bir elin parmağından azdır eminim.
Bir de o sorunu yaşayan ben değilim onu belirteyim :D Sanki bir yanlış anlaşılma oldu gibime geldi :D

Nvidia fanları büyük ihtimal.
Adam 5700XT gibi bir karta 60fps alamıyorum dedi şaka gibi.
Ben Nvidia fanboyu oldum sıkıntımı dile getirdim diye öyle mi? İşlemcim Ryzen zaten fanboy muyum ben şimdi? Ekran kartı konusuna gelince , 60 fps alamıyorum demedim kendi kafana göre yorum yapıyorsun. Stabil 60 fps de kalamıyor kart, kartım sağlıklı soğutmasıda çok iyi Nitro + modeli ama AMD sürücüleri halen sorunlu stabil değil, bakın burası önemli kartın sürücüleri stabil değil! Kartı almışlar toz kondurmuyorlar ya! Doğruya doğru hatalarını kusurlarını da söyleceğiz herhalde forumda insanlara yardımcı olabilmek adına. Hala daha söylüyorum, kartı almış kullanmış biri olarak tavsiye etmiyorum. Oyuna giresim gelmiyor stabilite sorunu, fps düşmeleri yüzünden. Nvidia alsaydım keşke hala da dediğimin arkasındayım.

Ben, GTX 1060 6GB kullanırken de ekran kartı driverlarında haftalarca sorun yaşatmışlardı ki... Gelen her güncelleme %100 stabil olacak diye bir kaide yok ki. Sonuçta adam her sistemde deneyip bu driverı patlatmıyor ki ortama. Nvidia'da bunu yaşayan birisi olarak söylüyorum bunları. 2080'lerden çıkmadan önce 1080'lerle oynayan çoğu arkadaşım PUBG gibi Battle Royale oyunlarında Nvidia'nın son gelen güncellemeleri sayesinde FPS dropları yaşıyordu. Yaklaşık 3 driver süresince 1 ayda çoğu kez fix için uğraşmak zorunda kalmışlardı. Çoğu kullanıcı driverı güncellemek yerine önceki driver sürümlerine dönüyordu. Oyunu oynayanlar varsa bilirler. Bu süreçte çoğu kişi "ohooo" moduna girmişti zaten. Bunun yanı sıra 2 sene önceye kadar daha önce Ryzen işlemci ve AMD ekran kartı kullanmayan biri olarak okuduğum her postta Ryzen ve AMD kartları gömülüyordu. 1.5-2 sene önce dolar patlamaya yakın Ryzen 5 1600'lü ilk defa bir sistem topladım içinde de yine Nvidia'nın 1060 GTX 6GB vardı. Ben işlemciden memnundum mesela ön yargılarım da kırılmıştı (en azından işlemci olarak). 1 aydan fazla olmuştur sanırım, sistem önerisi için bir konu açtım. Alacağım GTX kart yerine çoğu kişi AMD kartı, Sapphire RX 5700 XT+ Nitro, önerdi. Her ne kadar ön yargılı olsam da bu sefer yine denemeyi seçtim. Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum, gerek araştırdığım gerek baktığım örneklerde aldığım kart sıcaklık değerleri normal, şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. Gel gör ki 3600x hakkında aynı yorumu yapamıyorum :D Voltaj kafa atmaları sağolsun...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı