Öncelikle hepinize iyi günler arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi daha 3 ay önce topladığım bilgisayarımda oyun deneyimimi rezalet hale getiren bu durumla karşı karşıyayım. Dilerseniz sorunumu sizin için biraz daha açayım;
Sınav dönemi sebebiyle 1 aydır neredeyse bilgisayarımda oyun oynamadım, dün itibarıyla sınavların bitişiyle heyecanlı bir şekilde Valorant'ı açınca sağ olsun beni güzel bir FPS dropla karşıladı. Sebebine hiç anlam veremedim 2 gündür bununla uğraşıyorum sebebi donanımsal mı yazılımsal mı bilemiyorum? Oyunu 144 FPS'e sabitlemiş şekilde oynuyordum eskiden, dün girdiğimde 100-120 arası geziniyordu. Durum bu olunca önce kasanın tozunu biraz temizledim, daha sonra MSI Dragon Center'dan güç performansını arttırdım ama bir değişiklik olmadı. Gözüme çarpan her grafik ayarında aynı FPS'i alma durumundan dolayı acaba işlemci darboğazı mı yiyorum diye düşündüm ama işlemci hareketlerini izlediğimde de bir anormallikle karşılaşmadım. En son çare virüs girdi herhalde diye formatı çaktım bilgisayara lakin durum yine aynı, değişen bir şey yok. Deneme amaçlı küçük boyutlu Minecraft'ı kurdum şu an bilgisayara ve orada aldığım 15 FPS ile şoka uğramış şekilde forumun yolunu tuttum. Bilgisayar özelliklerimi şuraya bırakıyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim. Öyle donanımdır vs. çok anlamadığım için işin içinden çıkamadım, bir çözüm yolu bulamazsam İtopya'yı arayacağım son çare.
Bilmeniz gereken:
-Format attım.
-Driverlar güncel.
-Oyunlarım güncel.
Özetle:
-CPU GHz 4300-4400 civarındayken anlık 3200 olup yükseliyor (Sıcaklık 55)
-Oyunlarda hangi grafik ayarında olursam olayım aynı ve düşük FPS.
-Bilgisayarımda genel bir performans düşüklüğü var.
PC:
-NVIDIA RTX 2070 Super
-AMD Ryzen 5 3600X
-MSI B450 GAMING PRO Carbon Max
-500GB Kioxia SSD
-16 GB G.Skill RAM
-750W PSU
Witcher 3 Ultra 90 FPS, Medium 140 FPS çalıştırıyor. Normal mi bilmiyorum?
Sınav dönemi sebebiyle 1 aydır neredeyse bilgisayarımda oyun oynamadım, dün itibarıyla sınavların bitişiyle heyecanlı bir şekilde Valorant'ı açınca sağ olsun beni güzel bir FPS dropla karşıladı. Sebebine hiç anlam veremedim 2 gündür bununla uğraşıyorum sebebi donanımsal mı yazılımsal mı bilemiyorum? Oyunu 144 FPS'e sabitlemiş şekilde oynuyordum eskiden, dün girdiğimde 100-120 arası geziniyordu. Durum bu olunca önce kasanın tozunu biraz temizledim, daha sonra MSI Dragon Center'dan güç performansını arttırdım ama bir değişiklik olmadı. Gözüme çarpan her grafik ayarında aynı FPS'i alma durumundan dolayı acaba işlemci darboğazı mı yiyorum diye düşündüm ama işlemci hareketlerini izlediğimde de bir anormallikle karşılaşmadım. En son çare virüs girdi herhalde diye formatı çaktım bilgisayara lakin durum yine aynı, değişen bir şey yok. Deneme amaçlı küçük boyutlu Minecraft'ı kurdum şu an bilgisayara ve orada aldığım 15 FPS ile şoka uğramış şekilde forumun yolunu tuttum. Bilgisayar özelliklerimi şuraya bırakıyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim. Öyle donanımdır vs. çok anlamadığım için işin içinden çıkamadım, bir çözüm yolu bulamazsam İtopya'yı arayacağım son çare.
Bilmeniz gereken:
-Format attım.
-Driverlar güncel.
-Oyunlarım güncel.
Özetle:
-CPU GHz 4300-4400 civarındayken anlık 3200 olup yükseliyor (Sıcaklık 55)
-Oyunlarda hangi grafik ayarında olursam olayım aynı ve düşük FPS.
-Bilgisayarımda genel bir performans düşüklüğü var.
PC:
-NVIDIA RTX 2070 Super
-AMD Ryzen 5 3600X
-MSI B450 GAMING PRO Carbon Max
-500GB Kioxia SSD
-16 GB G.Skill RAM
-750W PSU
Witcher 3 Ultra 90 FPS, Medium 140 FPS çalıştırıyor. Normal mi bilmiyorum?
Dosya Ekleri
Son düzenleme: