Ryzen 5 5500 4.2GHz 1.14v yeterli mi?

Enes Erçin

Hectopat
Katılım
1 Haziran 2017
Mesajlar
43
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16GB Corsair vengeance 3200mhz DDR4
Ekran kartı
R7 260X Sapphire 2GB 128bit OC Model
Anakart
Gigabyte b450ms2h
İşlemci
Ryzen 5 5500
Arkadaşlar merhaba öncelikle.
Bilgisayarıma stok fan biraz yetersiz diye düşündüğüm için yeni bir soğutucu aldım Dark Freezer X94 model. Lakin şöyle bir problemim var: Bilgisayarın daha önce herhangi bir BIOS ayarı ile oynamadığım için Core Boost performance gibi ayarlar aktif olduğundan herhangi bir uygulama açtığım zaman bir anda işlemci fanı hızlanıp yavaşlıyor R5 5500 işlemci zaten Boost performance olarak 4.2GHz çalışıyor ve bende bu ayara sabitledim 1.14 voltaj verdim sistem stabilitesi gayet iyi voltaj az veya çok vermiş miyim Precision Boost OverDrive özelliği Auto modunda disable veya enable yapmam gerekir mi pek bilgim yok bu konularda kusuruma bakmayın. İlk sorum budur.
İkinci sorum ise Dark Freezer fan BIOS ayarı sessiz olarak ayarlamama rağmen gündüz gayet sessiz ama gece bir o kadar sesli çalışıyor Dark Guardian Pro kasa kullanıyorum diğer 4 fan o kadar ses yapmıyor 1350RPM gibi dönüyor buna yapabileceğim bir şey var mıdır? Yazan ilgilenen arkadaşlara ayrıca teşekkür eder iyi sosyaller dilerim.

Bu arada sisteme yakında ekran kartı takviyesi yapacağım bütçe ayırmaya çalışıyorum.
 
Cinebench r23 testini yapsana bir hata alıcakmısın. Ben 4.2mhz ye 1.2volt verdim ve pbo yu kapattım 1 haftayı geçti oyunlardada test ettim şu anlık bir sorun görmedim ama 1.18 verdiğimde testlerde hata veriyo eğer sende bir sorun yoksa güzel değer yakalamışsın
 
CPB açıkken ne kadar kullnaıyor.

Dostum CPB nedir bilmiyorum normalde hiç OC vs yapmadım.

Cinebench R23 testini yapsana bir hata alacak mısın? Ben 4.2MHz'ye 1.2Volt verdim ve PBO'yu kapattım 1 haftayı geçti oyunlarda da test ettim şu anlık bir sorun görmedim ama 1.18 verdiğimde testlerde hata veriyor eğer sende bir sorun yoksa güzel değer yakalamışsın.

Deneyip yazacağım teşekkür ederim yorumun için.

CPB açıkken ne kadar kullnaıyor.

Galiba Core Performance Boost'tan bahsediyorsun nasıl bakacağım hakkında pek bilgim yok yardımcı olabilirsen söylerim.
 
Son düzenleme:
Sen 4.2 ye sabitledim dedin ya bios ayarlarından mı yaptın o ayarı ?
Evet. Bu arada Cinebench R23 testinde tekli çekirdek testini başarıyla geçti coklu çekirdek testinde 3 dakika kadar sonra kapandı. Tekli çekirdek testi biter bitmez başlattığım için mi acaba?

Artı olarak tekli çekirdek testini bitirdi 1360 puan aldı.
 
1.14 verdim demiştin demek ki az geliyor. Bios kısmından voltajı 1.2 yap bide öyle dene auto değil override mode olması lazım
Voltajı 1.16 yaptım ikisini de tamamladı Single Core 1360 multi Core 10521 gibi bir sonuç çıktı sistem stabil test boyunca 62 dereceyi geçmedi işlemci ki şu an ev sıcaklığım 30 dereceye yakın.

Şimdi son olarak stres testi yapacağım ondan da geçerse başarılı demektir ekran kartım zayıf olduğu için işlemcim düşük kullanımlar ile besleyebiliyor Valorant gibi oyunlarda 3-4 saat oynadım ama herhangi bir sıkıntı olmadı bakalım stres testini atlatabilecek mi?
 

Geri
Yukarı