Ryzen 5 5500 CPU Core voltage değeri kaç olmalı?

Rewolf

Centipat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5500 RTX 3060 MSI A520M-A PRO
Merhaba. Ryzen 5 5500 işlemcime overclock yapacağım. Sizce Ryzen 5 5500'ün CPU Core voltage değeri kaç olmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin silikon kalitesine göre değişen bir değer. Deneye deneye bulman gerekiyor. Eğer sağlam bir anakartin varsa voltajı kendi ayarlıyor. En iyisi fazla voltaj verme yavaş yavaş arttır. Az versen bir şey olmaz ama fazla verirsen anakart yanabilir. 1.30'u gelmemeye çalış, oralar guvenli sayılır.

Bu arada voltaj verdikçe işlemci daha fazla ısınacak bu sebeple iyi bir soğutucusu olduğunu varsayıyorum. Eğer İşlemcin fazla ısınırsa bir şey olmaz diye geçiştirme, kendimden biliyorum islemcim yanmadi ama %30'luk bir performans düşüşü var ve artık düşük voltajda bile çok ısınıyor silikonlarini eskittim. Bu sebeple ne olursa olsun islemcini yüksek sıcaklıkta çalıştırma.

İşlemciler kolay kolay yanmaz. Baktın 100 dereceyi geçiyor mu? Kapat eski haline getir sistemi. En kötü sistem aşırı ısınmadan kendi kendini kapatacaktır. Birkaç kere den bir şey olmaz. Ama uzun süreli sıcak bir şekilde çalışmasına izin verme.

İşlemcinin silikon kalitesine göre değişen bir değer. Deneye deneye bulman gerekiyor. Eğer sağlam bir anakartin varsa voltajı kendi ayarlıyor. En iyisi fazla voltaj verme yavaş yavaş arttır. Az versen bir şey olmaz ama fazla verirsen anakart yanabilir. 1.30'u gelmemeye çalış, oralar guvenli sayılır.

Bu arada voltaj verdikçe işlemci daha fazla ısınacak bu sebeple iyi bir soğutucusu olduğunu varsayıyorum. Eğer İşlemcin fazla ısınırsa bir şey olmaz diye geçiştirme, kendimden biliyorum islemcim yanmadi ama %30'luk bir performans düşüşü var ve artık düşük voltajda bile çok ısınıyor silikonlarini eskittim. Bu sebeple ne olursa olsun islemcini yüksek sıcaklıkta çalıştırma.

İşlemciler kolay kolay yanmaz. Baktın 100 dereceyi geçiyor mu? Kapat eski haline getir sistemi. En kötü sistem aşırı ısınmadan kendi kendini kapatacaktır. Birkaç kereden bir şey olmaz. Ama uzun süreli sıcak bir şekilde çalışmasına izin verme.

Sence boştayken sıcaklık değeri ne kadar olmalı işlemcim şu an 60-65 arası sıcaklık değerine sahip

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı