Ryzen 5 5500 overclock denemem

Başka konuya yazmışsınız hocam, 4.6 ghz için 1250w verdim fakat bilgisayar reset attı. Siz kaç w verdiniz ?

Başka konuya yazmışsınız hocam, 4.6 ghz için 1250w verdim fakat bilgisayar reset attı. Siz kaç w verdiniz ?
1,4 v verdim 4,8 de stabil
1,30 1,35 arası 4.6 yeter diye düşünüyorum slikon kalitesi cok önemli her işlemci aynı şekilde hız aşırtılamıyor. 4.9 4.95 değerlerinde görüntü aldım ama sıcaklıklar arttıgı için daha yükseltmek istemedim. abartı olacak ama 5 ghz goruntu alabileceğimi düşünüyorum

Hocam aşırı zorlamaya gerek yok.
5.0 GHz gibi değerler işlemcinize aşırı voltajda çalıştırmaya zorlar.
Bu da gereksiz ısı artışına sebep olur.
4.7-4.8 gibi değerler gayet iyi.

CB23 multi testinde crash yersin buyuk ihtimalle. CB23 multi-core testi yapip atabilir misin?

CB23 multi testinde crash yersin buyuk ihtimalle. CB23 multi-core testi yapip atabilir misin?
Evet Garip şekilde Crash yedim ama bunun için uğraşacağım

Haklısınız Galiba daha az voltaj ile daha iyi sonuçlar almak için uğraşacağım.

Şİmdi şöyle birşey yaptım 4.5 Ghz sabitleyip Voltajı 1.3 Geriye çektim.

Tek çekirdek CB23

Buda Çok Çekirdek

Şİmdi max 1.35 lere cıkarak 4.7 ye kadar zorluyacağım

İşlemci 4.8 duvarına gelince voltaj istiyor..
bu Cb 23 Testlerim
Single ve Multi olarak test gerçekleştiridim.

İşlemci voltajım stok sayılabilecek düzeyde 1,35 den 1,36 yaptım

Ama Çok garip birşey oldu anakartta voltaj auto ayarlayınca 4,73 ghz de 1,57 v verdi ve windows açıldı. Bu voltaj bna cok fazla geldi ve hemen reset atıp 1,36 ya çektim. acaba bu kadar voltaj ile nasıl calıstı aklım almıyor Bu işlemcinin overclock potansiyeli cokmu fazla anlamadım gitti..

Son düzenleme:
Ben olsam voltajı 1.35v değerinin altında tutmaya çalışırım 7nm işlemciler için fakat tercih sizin.

Ben olsam CPU'yu 4.6 yaptıktan sonra RAM'leri 4400-4600 civarına alirdim. RAM'den devam et bence.

Hocam sizin işlemcinin silikonu güzel çıkmış.
Bende Ryzen 5 5500 kullanıyorum fakat en fazla 4.65'e kadar çıkabiliyor.

Bu değerler sadece deneme amacıyla kullanılır. Günlük kullanıma uygun değil verdiğin voltajlar. Degrade'e uğrayabilir işlemcin, 1.35V üstüne çıkma. Hatta silikonun all core 4.4-4.5 GHz'ye günlük voltaj değerleri çerçevesi içerisinde müsait etmedikçe PBO kullanmak daha mantıklı.

Hocam bugün işlemciyi sattım, muhtemelen bana çöp silikon denk geldi ve işlemci performansını da stabil görmedim zaten, belki de silikon kalitesiyle alakalı bilmiyorum. Yani şöyle söyleyeyim 4.6 GHZ hıza 1350w yetmiyordu. 1380 felan veriyordum anca öyle açılıyordu. Silikonu iyi çıksa kullanırdım fakat cidden çöp çıktı 1900 e almıştım 1800 e sattım. Biraz indirim yada ikinci el kovalayıp eğer 5500 gibi apu kırpması değilse 5600 bakacam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…