Ryzen 5 5500 overclock denemem

Ryzen 5500 monolithic olduğu için düşük voltaj ile yüksek frekansa çıkabiliyor. Öte yandan 5600/5800X chiplet tasarımı olduğu için çok daha fazla voltaj gerekiyor.

Hangi test programı?
Dram Calculator

Birde izledğim videolardaki ayarlar ile benim asus anakartımdaki ayarlar faklı gibi yani isim değişklikleri mevcut gibi hissettim misal msi kartta ram overclock yapıyor asusda farklı gibi.

Ryzen 5500 monolithic olduğu için düşük voltaj ile yüksek frekansa çıkabiliyor. Öte yandan 5600/5800X chiplet tasarımı olduğu için çok daha fazla voltaj gerekiyor.

Hangi test programı?
Bu arada Ramlerim

Hynix

8 Gb D-die (Davinci / 17 nm) / 1 die
Olarak Gözüküyor..

Dram Calculator

Birde izledğim videolardaki ayarlar ile benim asus anakartımdaki ayarlar faklı gibi yani isim değişklikleri mevcut gibi hissettim misal msi kartta ram overclock yapıyor asusda farklı gibi.

Bu arada Ramlerim

Hynix

8 Gb D-die (Davinci / 17 nm) / 1 die
Olarak Gözüküyor..
@BerkayZ87 Buraya gel sana monolithic bir çip ve Hynix DJR veriyorum.

bu arada cl 16 3800 de calıstı ama ayarlar nece doğru bilemedim.

@selcukozcan @BerkayZ87 Anlarmısın bu işlerden :) Ramleri elime almak istemiyorum şahsen :D

bu arada cl 16 3800 de calıstı ama ayarlar nece doğru bilemedim.

@selcukozcan @BerkayZ87 Anlarmısın bu işlerden :) Ramleri elime almak istemiyorum şahsen :D
Dram Calculator bana önerdiği ...
1667681571612.png

Son düzenleme:
Eğer RAM'lerin Samsung C die ise 3733 üstüne çıkmayı unut zaten.

Çıkabilirsiniz hatta 4000 üzeri bile çıkabilirsiniz fakat stabilite ayrı bir mesele. Kendim C-die kitimi uzun bir süre 3800 MHz kullandım ama stabil olmadığı anladığımda mecbur düşürmek zorunda kaldım.

Stabiliteyi yakalamak tahmin ettiğinizden daha zor olabiliyor bazen haftalar geçmeden sorunlar kendini göstermiyor.

Son düzenleme:
Ram OC konusunda yardımcı olabilecek var mı bir türlü beceremedim şu işi, CORSAIR VENANCE LPX 3000. 3200 e çekmek istiyorum

Çıkabilirsiniz hatta 4000 üzeri bile çıkabilirsiniz fakat stabilite ayrı bir mesele. Kendim C-die kitimi uzun bir süre 3800 MHz kullandım ama stabil olmadığı anladığımda mecbur düşürmek zorunda kaldım.

Stabiliteyi yakalamak tahmin ettiğinizden daha zor olabiliyor bazen haftalar geçmeden sorunlar kendini göstermiyor.
ayarların nasıl ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı