Ryzen 5 5500 overclock denemem

Bende de Ryzen 5 3600X var silikon kalitesi yine Ryzen 5 5500'de olduğu gibi bende de berbat 4.30 GHz'ye overclock bile yapamıyorum.
AMD işlemcilerin genelinde bu sorun var arada bazı şanslı işlemciler hariç tabii ki.
Hocam bu konu intelin ilk işlemcilerinden beri olan bir konu. Eskiden özellikle insanlar yaptıkları oclerle felan hava atarlardı, birisi çok acayip oc yaparken diğer kişi aynı işlemciyle 1 ghz bile arttıramıyordu. yani aynı muhabbet şu an alacağınız intelde de var hatta ekran kartlarında bile var bilginiz olsun.

Bende de Ryzen 5 3600X var silikon kalitesi yine Ryzen 5 5500'de olduğu gibi bende de berbat 4.30 GHz'ye overclock bile yapamıyorum.
AMD işlemcilerin genelinde bu sorun var arada bazı şanslı işlemciler hariç tabii ki.
Ayrıca silikon testi yapın size en iyi oc değerlerini ve silikon klasmanını söyler

Hocam bu konu Intel'in ilk işlemcilerinden beri olan bir konu. Eskiden özellikle insanlar yaptıkları OC'lerle falan hava atarlardı, birisi çok acayip OC yaparken diğer kişi aynı işlemciyle 1 GHz bile arttıramıyordu. Yani aynı muhabbet şu an alacağınız Intel'de de var hatta ekran kartlarında bile var bilginiz olsun.

Ayrıca silikon testi yapın size en iyi OC değerlerini ve silikon klasmanını söyler.

Silikon testini yaptım en alt segmentin bir üstü olarak çıktı işlemcim.
Satmak veya iade etmek yerine kullanmayı seçtim 2 yıldır sorunsuz kullanıyorum.
Kullandım da sorun olmuyor fakat OC'de sorun yapabiliyor.

Silikon testini yaptım en alt segmentin bir üstü olarak çıktı işlemcim.
Satmak veya iade etmek yerine kullanmayı seçtim 2 yıldır sorunsuz kullanıyorum.
Kullandım da sorun olmuyor fakat OC'de sorun yapabiliyor.
sağlık olsun hocam, BlackGRY uzun zaman önce uzun süre kullandığım nickti bu arada :D

@deadfellow hocam ne oldu söylediklerimi mi beğenmedin :D

Silikon testi hiç gerçekçi bir test değil o yüzden.
doğrudur hocam, voltaj ayarlayarakta bunları doğruladım kendi işlemcim için. Farklı bir sistemde de test etme şansım oldu, bütün değerleri 0.25 düşürdü fakat yine silikon kalitesi aynı çıktı. Detaylarını bilmiyorum artık.

Ben olsam voltajı 1.35v değerinin altında tutmaya çalışırım 7nm işlemciler için fakat tercih sizin.
O civarda gezmeye çalışıyorum..

Hocam sizin işlemcinin silikonu güzel çıkmış.
Bende Ryzen 5 5500 kullanıyorum fakat en fazla 4.65'e kadar çıkabiliyor.
vallahi bilemiyorum :) 4,8 eyaklaşıp bırakacağım.

Ben olsam CPU'yu 4.6 yaptıktan sonra RAM'leri 4400-4600 civarına alirdim. RAM'den devam et bence.
Bu Ram overclock konusunda sorunlar yaşyıorum. Gskill 3600 Mhz ram kullanıyorum onlarıda hız aşırtmam gerek ama bunun hakkında pek bir bilgim yok malesef..

O civarda gezmeye çalışıyorum..

vallahi bilemiyorum :) 4,8 eyaklaşıp bırakacağım.

Bu Ram overclock konusunda sorunlar yaşyıorum. Gskill 3600 Mhz ram kullanıyorum onlarıda hız aşırtmam gerek ama bunun hakkında pek bir bilgim yok malesef..
Eğer RAM'lerin Samsung C die ise 3733 üstüne çıkmayı unut zaten. Hynix C/J/D ya da Micron E/B ise 4600 civarlarına çıkabilirsin.

Bundan once r7 2700x Kullanıyordum onu 4.35 den yukarıya asla çıkartamadım adım atmıyordu ama bu işlemci öyle değil ben biraz zorlama ile 5 ghz cıkabileceğini düşünüyorum 4.95 görüntü alıp kulandım çünkü. Bu arada R5 5600X E ADAMLAR 1.588 V VERMİŞLER Sanırım çıldırmışlar :D

Eğer RAM'lerin Samsung C die ise 3733 üstüne çıkmayı unut zaten. Hynix C/J/D ya da Micron E/B ise 4600 civarlarına çıkabilirsin.
Belleklerim Micron E idi galiba..
ama malum ram test programında 3800 üzeri desteklenilmiyor gibi bir hata gördüm.

Bundan once r7 2700x Kullanıyordum onu 4.35 den yukarıya asla çıkartamadım adım atmıyordu ama bu işlemci öyle değil ben biraz zorlama ile 5 ghz cıkabileceğini düşünüyorum 4.95 görüntü alıp kulandım çünkü. Bu arada R5 5600X E ADAMLAR 1.588 V VERMİŞLER Sanırım çıldırmışlar :D
Ryzen 5500 monolithic olduğu için düşük voltaj ile yüksek frekansa çıkabiliyor. Öte yandan 5600/5800X chiplet tasarımı olduğu için çok daha fazla voltaj gerekiyor.

Belleklerim Micron E idi galiba..
ama malum ram test programında 3800 üzeri desteklenilmiyor gibi bir hata gördüm.
Hangi test programı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı