Ryzen 5 5500GT oyunda CPU kullanımı %10'a düşüyor

pharople

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2-3 gündür Squad oynuyorum ve sürekli droplar yiyorum. Sistemimde Ryzen 5 5500GT ve RX7600 var, GPU %90 ile %100 arasında geziyor çoğunluk 99. ama bu sırada CPU bir anda 30'lardan 10'lara kadar düşüyor ve drop giriyor ve FPS'ler 80'lerden 40'lara kadar iniyor, kullanım genellikle 19-24 arası dolaşıyor ve oyun kasıyor. Fark ettiğimde ise %30'larda oyunun asla kasmaması ve epik ayarlarda FPS'in 80'in asla aşağısına inmemesi. Sorun nedir anlamış değilim yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar 2-3 gündür Squad oynuyorum ve sürekli droplar yiyorum. Sistemimde Ryzen 5 5500GT ve RX7600 var, GPU %90 ile %100 arasında geziyor çoğunluk 99. ama bu sırada CPU bir anda 30'lardan 10'lara kadar düşüyor ve drop giriyor ve FPS'ler 80'lerden 40'lara kadar iniyor, kullanım genellikle 19-24 arası dolaşıyor ve oyun kasıyor. Fark ettiğimde ise %30'larda oyunun asla kasmaması ve epik ayarlarda FPS'in 80'in asla aşağısına inmemesi. Sorun nedir anlamış değilim yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Hocam tam bilmiyorum bir şey ama islemcini veya ekran kartini cok zorluyor olabilirsin veya sistemin tam yetmiyor olabilir bende full drop yiyordum ekran kartim bozuk cikti o ihtimalde var.

Hocam tam bilmiyorum bir şey ama islemcini veya ekran kartini cok zorluyor olabilirsin veya sistemin tam yetmiyor olabilir bende full drop yiyordum ekran kartim bozuk cikti o ihtimalde var.
Hocam zorlama yok gibi duruyor açıkcası, GPU 100 kullandığı için VRAM ile birlikte onda da bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Başka ihtimaller varsa başka arkadaşlar da yardımcı olabilirse sevinirim.

CPU darboğazı veya güç yönetimi kaynaklı olabilir. Arka planda çalışan programları kontrol et, güç ayarlarını performans moduna al ve sürücülerini güncelle. Eğer sorun devam ederse, ısınma veya RAM kullanımını inceleyerek performans optimizasyonu yapabilirsin.

Güç kaynağın kaç W

CPU darboğazı veya güç yönetimi kaynaklı olabilir. Arka planda çalışan programları kontrol et, güç ayarlarını performans moduna al ve sürücülerini güncelle. Eğer sorun devam ederse, ısınma veya RAM kullanımını inceleyerek performans optimizasyonu yapabilirsin.
PSU 500W ve kaliteli bir PSU açıkçası, Arka planda çalışan hiçbir şey gözükmüyor virüs gibi bir şey olma şansı da yok çünkü neredeyse hiç chrome girmiyorum ve steam dışında bir yerden kesinlikle bir şey indirmiyorum.

hmm kaç w çektiğini gönderebilirmisin oyunda yük altında

İşlemcinin

hmm kaç w çektiğini gönderebilirmisin oyunda yük altında

İşlemcinin
Hocam GPU düşük voltaj ayarlarında haberiniz olsun, eskiden restart yiyordum güçlü bir sahnede böylelikle düzeltmiş oldum.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    207,1 KB · Görüntüleme: 8
BIOS'a nasıl gireceğini biliyor musun?

anakartlara çok hakim değilim ondan sana soruyorum

İşlemcinin önerilen gücü 550 belki ondan olabilir ancak 50W çok etkiliyeceğini düşünmüyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı