Ryzen 5 5600 sistemde WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR mavi ekran

İşletim sistemi
Windows 10

Mexsez

Decapat
Daha fazla  
RAM
Goodram Pro CL18 3600 MHz 8+8
SSD veya HDD modeli
Kingston 1TB SSD 3500mb/2100mb
Ekran kartı
Gigayte RTX 3070 Ti Gaming
Anakart
Gigabyte B550M DS3H
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba arkadaşlar, sistemimi yeni aldım oyunlarda yukarıdaki hatayı alıyorum kendi çapımda çözmeye çalıştım ama başaramadım. FurMark, Prime95, Memtest86 testlerini yaptım sorun çıkmadı.
Overclock yapmadım BIOS'um güncel cipsetim de güncel.
Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Afterburner
Norton 360

-Yazılımlarını alttaki gibi revo ile kaldırın.
Revo Uninstaller Pro trial sürümünü alttaki linkten indirin.

Adı verilen program veya programları listeden bulup solundaki tike basıp kaldır deyin.
Programın kendi silmesi bittikten sonra gelişmiş mod seçerek artıkları tarayın ve çıkan her şeyi sil deyin.
Sisteminizi yeniden başlatın.
-Easy Anti-Cheat kullanan bir oyununuz da var galiba. Alttaki işlemi uygulayın
Easy Anti-Cheat kullanan oyununun klasörüne gir. Easy Anti-Cheat ile ilgili olan Anti Cheat klasörünü sil. Ardından bütün güvenlik programlarına (virüs programların) ve windows gerçek zamanlı korumaya oyun klasörünü istisna olarak ekle. Daha sonra oyun dosyalarını doğrula de.
-AMD işlemci driverınızı güncelleyin.
- DDU kullanmak için rehberi takip edin.

- AMD sürücünüzü verdiğim linkten son sürümü indirin. Bunun için linke girip search your product kısmının yanındaki yere tıklayıp işlemcinizin modelini yazarak (Örnek Ryzen 9 7945HX) alta doğru listelemeden seçin. Yazmaya başladıkça liste azalacak. Kendi işlemcinizi seçip alttan submit butonuna basarak yönlendirmesini sağlayın. Uygun Windows sürümünüzü seçip indirin.

İnternetsiz güvenli moda girmek için:
* Sisteminiz açılıyorsa çalıştır kısmına msconfig yazıp açılan sekmede üstten başlangıç kısmına tıklayıp alttan güvenli başlatma seçip en az seçin. Kaydedip çıkın.
* Yine sisteminiz açılıyorsa yeniden başlata eliniz shift tuşu basılı şekilde tıklayarak mavi menü gelene kadar bekleyin. Gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod f kaçtaysa o tuşa basın.
* Sistem açılmıyorsa (Sadece güvenli modda açılıyorsa): Açılışta F8 sürekli basıp kurtarma seçenekleri ekranında başlangıç seçenekleri tıklayın. Gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod f kaçtaysa o tuşa basın.

Driver kaldırma ve tekrar driver yükleme işlemini internetsiz güvenli modda yapmalısınız.

Sorun devam ederse 1-2 sürüm eski driver deneyin. Hala sorun devam ediyorsa DDU ile kaldırıp bu sefer kendiniz kurmayın. Windows yüklesin. Hepsine rağmen sorun devam ediyorsa dönüş sağlarsınız.
Bunlardan sonra sorun devam ederse geri dönüş sağlayın. Yeni raporlarınız ile.
-Sorun devam ederse yeni dump dosyaları atın.

Whea hatası almışsınız. Windows bunu genelde arızalı donanımda verir. Umarım yazılımsaldır ve yapacağımız şeyler düzeltir.

MSI Afterburner.
Norton 360.

-Yazılımlarını alttaki gibi Revo ile kaldırın.
Revo Uninstaller Pro trial sürümünü alttaki linkten indirin.

Adı verilen program veya programları listeden bulup solundaki tike basıp kaldır deyin.
Programın kendi silmesi bittikten sonra gelişmiş mod seçerek artıkları tarayın ve çıkan her şeyi sil deyin.
Sisteminizi yeniden başlatın.
-Easy Anti-Cheat kullanan bir oyununuz da var galiba. Alttaki işlemi uygulayın.
Easy Anti-Cheat kullanan oyununun klasörüne gir. Easy Anti-Cheat ile ilgili olan anti cheat klasörünü sil. Ardından bütün güvenlik programlarına (virüs programların) ve Windows gerçek zamanlı korumaya oyun klasörünü istisna olarak ekle. Daha sonra oyun dosyalarını doğrula de.
-AMD işlemci driverınızı güncelleyin.
- DDU kullanmak için rehberi takip edin.

- AMD sürücünüzü verdiğim linkten son sürümü indirin. Bunun için linke girip Search your product kısmının yanındaki yere tıklayıp işlemcinizin modelini yazarak (örnek Ryzen 9 7945hX) alta doğru listelemeden seçin. Yazmaya başladıkça liste azalacak. Kendi işlemcinizi seçip alttan submit butonuna basarak yönlendirmesini sağlayın. Uygun Windows sürümünüzü seçip indirin.

İnternetsiz güvenli moda girmek için:
* Sisteminiz açılıyorsa çalıştır kısmına MSConfig yazıp açılan sekmede üstten başlangıç kısmına tıklayıp alttan güvenli başlatma seçip en az seçin. Kaydedip çıkın.
* Yine sisteminiz açılıyorsa yeniden başlata eliniz Shift tuşu basılı şekilde tıklayarak mavi menü gelene kadar bekleyin. Gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod F kaçtaysa o tuşa basın.
* Sistem açılmıyorsa (sadece güvenli modda açılıyorsa): Açılışta F8 sürekli basıp kurtarma seçenekleri ekranında başlangıç seçenekleri tıklayın. Gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod F kaçtaysa o tuşa basın.

Driver kaldırma ve tekrar driver yükleme işlemini internetsiz güvenli modda yapmalısınız.

Sorun devam ederse 1-2 sürüm eski driver deneyin. Hala sorun devam ediyorsa DDU ile kaldırıp bu sefer kendiniz kurmayın. Windows yüklesin. Hepsine rağmen sorun devam ediyorsa dönüş sağlarsınız.
Bunlardan sonra sorun devam ederse geri dönüş sağlayın. Yeni raporlarınız ile.
-Sorun devam ederse yeni dump dosyaları atın.

Whea hatası almışsınız. Windows bunu genelde arızalı donanımda verir. Umarım yazılımsaldır ve yapacağımız şeyler düzeltir.

Öncelikle bana zaman ayırdığın için teşekkür ederim.
Verdiğin programla MSI Afterburner'ı sildim Norton 360'ı ise foruma mesaj atmadan önce Denetim Masası aracılığıyla silmiştim.
Easy Anti-Cheat işlemlerini yaptım.
Ama AMD sürücüsünü indireceğim zaman bana Ryzen Master'ı gösteriyor indirmemi istediğin bu muydu ve DDU ile sadece ekran kartı ile ses kartı gözüküyor neyapacağımı pek anlamadım.

Öncelikle bana zaman ayırdığın için teşekkür ederim.
Verdiğin programla MSI Afterburner'ı sildim Norton 360'ı ise foruma mesaj atmadan önce Denetim Masası aracılığıyla silmiştim.
Easy Anti-Cheat işlemlerini yaptım.
Ama AMD sürücüsünü indireceğim zaman bana Ryzen Master'ı gösteriyor indirmemi istediğin bu muydu ve DDU ile sadece ekran kartı ile ses kartı gözüküyor neyapacağımı pek anlamadım.
Merhabalar, benim hatam gpu içermeyen işlemci olduğu dikkatimden kaçmış. AMD hatası görünce yazmışım muhtemelen.

Diğer 2 işlemi yaptıysanız bir süre kullanın. Sorun devam ediyor mu etmiyor mu geri dönüş yaparsınız. Eğer devam ederse yeni dump dosyalarınızı atın. İyi akşamlar :)

Merhaba, benim hatam GPU içermeyen işlemci olduğu dikkatimden kaçmış. AMD hatası görünce yazmışım muhtemelen.

Diğer 2 işlemi yaptıysanız bir süre kullanın. Sorun devam ediyor mu etmiyor mu geri dönüş yaparsınız. Eğer devam ederse yeni dump dosyalarınızı atın. İyi akşamlar :)

Merhaba hatayı almaya devam ettim ve dün gece BIOS'tan format attım sadece gerekli sürücüleri elle kurdum Hard Disk Sentinel testi yaptım temizdi hata aldığım oyunlar ya hileye karşı bir yazılım vardı ya da Easy Anti-Cheat vardı onları daha kurmadım ama şu an Online olmayan hikayeli oyun oynuyorum henüz mavi ekran olmadı hata veren oyunları kurunca mavi ekran alıp almadığımla ilgili dönüş yapacağım.

Merhaba, benim hatam GPU içermeyen işlemci olduğu dikkatimden kaçmış. AMD hatası görünce yazmışım muhtemelen.

Tekrar mavi ekran aldım.

Son düzenleme:
Sisteme temiz bir kurulum yapın. İndirme siteleri değil de ISO'yu direkt Microsoftun kendi sayfasından indirin. Crack işlemi uygulamadan Windows Update'leri yaptırın. Ardından oyun testinizi tekrarlayın. Sorun devam ediyorsa grafik kartınızı üretici firmaya gönderin.

Memtest86 yapmışsınız 1 hata bile yoksa RAM temizdir. (Ama buradaki sorun RAM'leri tek tek takarak mı yaptınız yoksa ikisi takılıyken mi? İkisi takılıyken arızalı ram hata vermemiş olabilir.)
Eğer böyle bir durum varsa testi tekrarlayın. Tek tek olacak şekilde.

Whea hatası normalde arızalı bir donanıma işaret eder. Söylediğim her şeyi yaptıysanız zaten geriye yapabileceğiniz temiz kurulum oda olmazsa firmaya gönderim olur.

- Son olarak mavi ekranı aldım demişsiniz. Anti-cheat içeren oyunları oynarken mi aldınız? Yoksa hikayeli oyunda mı aldınız?

Çünkü easy anti cheat içeren oyunları henüz yüklemedim dediniz ancak dump raporunuzda yüklenmeyen modül listesinde görünüyor.
Easy Anti-Cheat kullanan oyununun klasörüne gir. Easy Anti-Cheat ile ilgili olan Anti Cheat klasörünü sil. Ardından bütün güvenlik programlarına (virüs programların) ve Windows gerçek zamanlı korumaya oyun klasörünü istisna olarak ekle. Daha sonra oyun dosyalarını doğrula de.
Sonuçla ilgili geri dönüş yaparsınız. İyi günler.

Temiz bir kurulum yaptım ISO'yuda microsoftan crack olmadan yaptım hatayı anti-cheat olan oyunlarda aldım ama diğer oyunları topu topu 1 saat oynadım oynamadım şimdi RAM testlerini yapacağım tek tek ayrıca bazen mavi ekran yemeden kendini yeniden başlatıyor ve birkaç gün önce sanki fanlarıma bir şey sürtüyormuş gibi bir ses duyuyurdum son iki gündür gelmiyor ama kasaya baktım sürten bir şey bulamadım sonra PSU olabileceği aklıma geldi ve 4-5 kerede mavi ekransız yenididen başlayınca öyle düşünmeye başladım satıcıda hiç telefona bakmıyor hep birinci sırdayım birsat sonra kapanıyor 3 gündür böyle :(

Temiz bir kurulum yaptım ISO'yuda microsoftan crack olmadan yaptım hatayı anti-cheat olan oyunlarda aldım ama diğer oyunları topu topu 1 saat oynadım oynamadım şimdi RAM testlerini yapacağım tek tek ayrıca bazen mavi ekran yemeden kendini yeniden başlatıyor ve birkaç gün önce sanki fanlarıma bir şey sürtüyormuş gibi bir ses duyuyurdum son iki gündür gelmiyor ama kasaya baktım sürten bir şey bulamadım sonra PSU olabileceği aklıma geldi ve 4-5 kerede mavi ekransız yenididen başlayınca öyle düşünmeye başladım satıcıda hiç telefona bakmıyor hep birinci sırdayım birsat sonra kapanıyor 3 gündür böyle :(
Hocam satıcı sinerji mi? Aşağı yukarı ben de bir haftadır aynı durumdayım. Bilgisayar sinerji clay 5600 işlemci B450m k anakart 6700 xt ekran kartı powerboost 650 watt 80+ power.

Hocam satıcı Sinerji mi? Aşağı yukarı ben de bir haftadır aynı durumdayım. Bilgisayar Sinerji clay 5600 işlemci B450M k anakart 6700 XT ekran kartı Power Boost 650 watt 80+ Power.

Pckolik hocam teknik desteğe ulaşamadım normal müşteri hizmetlerine ulaştım bir numara verdi kargoya gidip o numarayı verince onlara gidicekmiş ama şikayet vara bakınca bir iki hafta haber alamam muhtemelen.

Sisteme temiz bir kurulum yapın. İndirme siteleri değil de ISO'yu direkt Microsoft'un kendi sayfasından indirin. Crack işlemi uygulamadan Windows Update'leri yaptırın. Ardından oyun testinizi tekrarlayın. Sorun devam ediyorsa grafik kartınızı üretici firmaya gönderin.

Memtest86 yapmışsınız 1 hata bile yoksa RAM temizdir. (ama buradaki sorun RAM'leri tek tek takarak mı yaptınız yoksa ikisi takılıyken mi? İkisi takılıyken arızalı RAM hata vermemiş olabilir.)
Eğer böyle bir durum varsa testi tekrarlayın. Tek tek olacak şekilde.

Whea hatası normalde arızalı bir donanıma işaret eder. Söylediğim her şeyi yaptıysanız zaten geriye yapabileceğiniz temiz kurulum oda olmazsa firmaya gönderim olur.

- Son olarak mavi ekranı aldım demişsiniz. Anti-cheat içeren oyunları oynarken mi aldınız? Yoksa hikayeli oyunda mı aldınız?

Çünkü Easy Anti-Cheat içeren oyunları henüz yüklemedim dediniz ancak dump raporunuzda yüklenmeyen modül listesinde görünüyor.
Easy Anti-Cheat kullanan oyununun klasörüne gir. Easy Anti-Cheat ile ilgili olan anti cheat klasörünü sil. Ardından bütün güvenlik programlarına (virüs programların) ve Windows gerçek zamanlı korumaya oyun klasörünü istisna olarak ekle. Daha sonra oyun dosyalarını doğrula de.
Sonuçla ilgili geri dönüş yaparsınız. İyi günler.

Easy Anti-Cheat için verdiğin işlemleri yaptım Easy Anti-Cheat'i sildim sonra oyunun dosyalarını güvenli yaptım güvenlik duvarından ve dosyaları doğruladım ama bir şey değişmedi.

İşlemci çakılıyor. Anakartınıza sistem stabilitesi için bir BIOS güncellemesi gelmiş, onu kurun. İşlemci soğutucusunu biraz gevşetin. Eğer sorun bunlara rağmen devam ediyorsa sistemi garantiye gönderin.

Kod:
Manufacturer                  Gigabyte Technology Co., Ltd.
Product Name                  B550M DS3H
BIOS Version                  FCb
BIOS Starting Address Segment f000
BIOS Release Date             02/08/2023

Rich (BB code):
WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (124)
A fatal hardware error has occurred. Parameter 1 identifies the type of error
source that reported the error. Parameter 2 holds the address of the
nt!_WHEA_ERROR_RECORD structure that describes the error condition. Try !errrec Address of the nt!_WHEA_ERROR_RECORD structure to get more details.
Arguments:
Arg1: 0000000000000000, Machine Check Exception
Arg2: ffff9d8993e8f028, Address of the nt!_WHEA_ERROR_RECORD structure.
Arg3: 00000000bc000800, High order 32-bits of the MCi_STATUS value.
Arg4: 0000000001010135, Low order 32-bits of the MCi_STATUS value.

Rich (BB code):
8: kd> !errrec ffff9d8993e8f028
===============================================================================
Common Platform Error Record @ ffff9d8993e8f028
-------------------------------------------------------------------------------
Record Id     : 01d9565aa0c818b7
Severity      : Fatal (1)
Length        : 936
Creator       : Microsoft
Notify Type   : Machine Check Exception
Timestamp     : 3/14/2023 18:17:44 (UTC)
Flags         : 0x00000000

Section 0     : Processor Generic
-------------------------------------------------------------------------------
Descriptor    @ ffff9d8993e8f0a8
Section       @ ffff9d8993e8f180
Offset        : 344
Length        : 192
Flags         : 0x00000001 Primary
Severity      : Fatal
Section 1     : x86/x64 Processor Specific