Ryzen 5 5600G sisteme Linux dağıtımı önerisi

620001

Picopat
Ryzen 5 5600G 16 GB RAM kullanıyorum oyun az oynuyorum bana önerebileceğiniz bir Linux dağıtımı var mı? Arch ve Debian kullandım ama bir süre sonra sıkılmaya başladım kullanırken.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5 5600G 16 GB RAM kullanıyorum oyun az oynuyorum bana önerebileceğiniz bir Linux dağıtımı var mı? Arch ve Debian kullandım ama bir süre sonra sıkılmaya başladım kullanırken.

@EldrithcWraith hocamın önerdiği cachyos dağıtımına bakabilirsiniz. Her ne kadar Arch tabanlı olsa da Arch'tan bayağı farklı bir dağıtım.

Onun haricinde nixos dağıtımına bakabilirsiniz. Geleneksel Linux dağıtımlarından çok farklı bir yapıya sahip. Hemen hemen her şeyi dağıtımın Config dosyasından hallediyorsunuz ve beraberinde gelen nix paket yöneticisi de dağıtım gibi farklı bir paket yöneticisi diyebiliriz.

Nobara, Garuda, Fedora ve ya biraz kendim yapayım sistemimi derseniz Gentoo önere bilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı