Ryzen 5 5600X overclock için GHz ve voltaj kaç yapmalıyım?

MehmetFeyziSnmzz

Hectopat
Selam. Başlıkta da okuduğunuz gibi R5 5600X işlemcime overclock yapacağım fakat hangi GHz ve voltajı kaça çıkarırsam ısınma sorunuyla karşılaşmam bilmiyorum. Gigabyte B550 Gaming X V2 anakartım ve ID-Cooling SE-214XT işlemci soğutucum var şu an hiçbir ayara dokunulmamış halde iken oyunda 70-73 derece arasında sıcaklığım (Rust oynuyorum). Bir de oyunda iken işlemcim %50-60 kullanılırken ekran kartım %99-100'lerde oluyor. Bu darboğaz anlamına mı geliyor? Eğer overclock yaparsam darboğaz söz konusu ise performansım artmaz mı? İşten anlayanlar cevaplarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Ekran kartım rx5500XT ve galiba cpu %50yken gpu %100 kullanılıyor olması darboğaz habercisi değilmiş yeni öğrendim. Biosdan ghz ve voltajımı kaça çıkarmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Selam. Başlıkta da okuduğunuz gibi R5 5600X işlemcime overclock yapacağım fakat hangi GHz ve voltajı kaça çıkarırsam ısınma sorunuyla karşılaşmam bilmiyorum. Gigabyte B550 Gaming X V2 anakartım ve ID-Cooling SE-214XT işlemci soğutucum var şu an hiçbir ayara dokunulmamış halde iken oyunda 70-73 derece arasında sıcaklığım (Rust oynuyorum). Bir de oyunda iken işlemcim %50-60 kullanılırken ekran kartım %99-100'lerde oluyor. Bu darboğaz anlamına mı geliyor? Eğer overclock yaparsam darboğaz söz konusu ise performansım artmaz mı? İşten anlayanlar cevaplarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Ekran kartım RX 5500 XT ve galiba CPU %50yken GPU %100 kullanılıyor olması darboğaz habercisi değilmiş yeni öğrendim. BIOS'tan GHz ve voltajımı kaça çıkarmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam çok anlamıyorsanız dokunmayın derim işlemciyi yakabilirsiniz. Ekran kartı kullanımının 100'e çıkması darboğaz değil gayet normal.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı