Ryzen 5 5600X voltaj ve ısınma

ASUS Prime B450M-K II​

Burada Precision Boost Overdrive yazan kısmın yanındaki enabled yazan kısmı disabled yapacaksınız hocam.
1626559419875.png

Teşekkürler hocam peki sıvı soğutma alırsam böyle şeyler yapmama gerek var mı?
Gerek yok. Dediğim gibi ideal değerinizi bulursunuz stres testleriyle. Stok fan yeterlidir stok ayarlarda. Lakin tam performansı alabilmek için iyi bir soğutucu şart diyebilirim.

Tamamdır hocam teşekkür ederim şimdi deniyorum geri dönüş yapacağım bir de stres testi dediğiniz nedir kusura bakmayın her şeyi soruyorum size.
Stres testi işlemciye yük bindiren bir testtir. İşlemciniz tam yükteyken hangi sıcaklığa ulaştığını görürsünüz teste sokup yük bindirerek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoları izleyerek bazı ayarlar yapabilirsiniz. R5 3600 işlemci için çekilmiş bir video fakat aynı şeyleri seninkine de uygulayarak bulabilirsin sanırsam

Sorunu biraz voltaj ve hız değerleriyle oynayarak çözdüm voltajı 0,9 hızı ise 3700 yaptım sıcaklık bayağı düştü sıvı soğutucu alana kadar böyle kullanacağım (ve tabii ki performansda düştü)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı