Çözüldü Ryzen 5 7500F, 9060 XT sistemde fanlar anlık olarak çalışıp duruyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
RAM
LEXAR 16GB CL38 6000 MHZ EXPO/XMP RAM
SSD veya HDD modeli
WD 1TB GREEN
Ekran kartı
Asrock Challanger 9060 XT 16GB
Anakart
Asrock A620 HDV/M.2
İşlemci
Ryzen 5 7500F
Merhaba iyi akşamlar,

Bir hafta öncesinde İtopya'dan hazır sistem aldım. Birkaç gün öncesine kadar sorun yoktu fakat son günlerde bilgisayarı prizden kapatıp açtığımda, işlemci ve ekran kartının fanları saniyelik olarak çalışıyor ve ışıkları yanıyor sonrasında anlık olarak gidiyor ve tekrar çalışmaya başlıyor sistem. Yüke bindirdiğimde herhangi bir sıkıntı veya kapanma olmuyor. Anakart herhangi bir uyarı vermiyor. Kontrollerde bir sıkıntı yok. PSU'nun kablosu çok azıcık dışarıda kalmıştı onu yerine oturttum. Bu sorun neden olur?

Güç kaynağı FSP Hyper EVO 80+ EVO.

Çözüm
Evet islemciyi besleyen wattir 3.3v veya 12v dalgalanmasi o kadar önemli değil.

Işlemciyi 12v kanalı besler. 5v veyahut 3.3v kanalı değil. Ayrıca watt bir değer değil. Volt ile amperin çarpımından çıkan bir sonuç.

12V mı demek istediniz?

Eki Görüntüle 2606901
Ektedir.

Değerler gayet iyi bir sorun gözükmüyor güç kaynağında. 3.3v kanalı artmış. Ama tolerans dışında değil.
5V 0.08v eksik bu 5V işlemci besleyen güçtür dalgalaniyor diye işlemci hemen kapatabilir.
1763488106419.png

5V dalgalaması pc açılırken sıkıntı yaratır yani diyorsunuz doğru mu?

Evet bende aynısını yaşamıştım 5V degerleri bende 0.10wat oynuyordu besleyemiyordu değiştirdim şu an 5V 5wat cekiyor 12wat 12 çekiyor 3.3v 3.296wat çekiyor.
Teşekkürler bilgilendirme için.

@XPlasma hocam 5V dalgalanması 0.50'den fazla siz bu PSU hakkında inceleme yapmışsınız bir elektronik mühendisine benzer şekilde. İade etmeli mi? Bir yorum yapabilir misiniz?

Son düzenleme:
Evet islemciyi besleyen wattir 3.3v veya 12v dalgalanmasi o kadar önemli değil.

Işlemciyi 12v kanalı besler. 5v veyahut 3.3v kanalı değil. Ayrıca watt bir değer değil. Volt ile amperin çarpımından çıkan bir sonuç.

12V mı demek istediniz?

Eki Görüntüle 2606901
Ektedir.

Değerler gayet iyi bir sorun gözükmüyor güç kaynağında. 3.3v kanalı artmış. Ama tolerans dışında değil.

Son düzenleme:
Çözüm
Anladım teşekkür ederim. Bir sorunu bulmaya çalışıyorum. PSU kaynaklı olmadığını düşünüyordum biraz daha emin oldum.
Sadece 3.3v kanalı bayağı artmış normalden. Hatta sınıra yakın tek şüpheli nokta orası duruyor. HWmonitor indirip oradan bakabilir misin bir de?

O ben değildim. Karıştırdınız sanırım hocam.
Evet aslında Yusuf beyin profilinde sizi gördüm açıklamayı yanlış anlamışım.

Sadece 3.3v kanalı bayağı artmış normalden. Hatta sınıra yakın tek şüpheli nokta orası duruyor. HWmonitor indirip oradan bakabilir misin bir de?
İndirmiştim göndereyim hemen.

Ben HWMonitor'de 3.3, 5 ve 12V değerlerini göremiyorum.
1763492113928.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı