Ryzen 5 7500F işlemci sıcaklığı 80 derecede kalıyor

• Konuyu başlatan Jezo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 96

Jezo

Hectopat
Daha fazla  
OCCT testi yaptığımda sabit 80 oluyor, sıcaklık falan mı sabitlendi acaba, öyle bir ayar mı var? Hiç kıpırdamıyor çünkü. Normalde 85'leri görürdü.

Kule tipi soğutucu kullanıyorum.

OCCT, piyasadaki en “agresif” stres testlerinden biri. hatta AVX2/AVX512 ayar var bunu açarsan maksimum zorlar. Yani normal kullanım senaryosunun üstünde bir testtir. Ve açıkçası gerekli değildir. OSD izlemeden, CPU çekirdeklerinin diğer sensörlerini okuyun, değişken ise bir sorun yok.

OCCT, piyasadaki en “agresif” stres testlerinden biri. Hatta AVX2/AVX512 ayar var bunu açarsan maksimum zorlar. Yani normal kullanım senaryosunun üstünde bir testtir. Ve açıkçası gerekli değildir. OSD izlemeden, CPU çekirdeklerinin diğer sensörlerini okuyun, değişken ise bir sorun yok.

Detaylı gösterme şansınız var mı acaba çünkü OCCT'de önceki testlerimde 83 84 gibi sıcaklıklara çıkıyordu.

1765032830981.png

Sonuçlar bu şekilde.

Orada CPU (Tctl/Tdie) yazıyor altında;
CPU Die (avg..) = toplam çekirdeklerin ortalama sıcaklığı.
Core0 (CCD1..) gibi değerler var Value kısmında farklı sıcaklık değerleri gösteriyor. Bu normal. Sensörler de düzgün çalısıyor demek.

Asıl önemli olan ise, "CPU CCD1 (Tdie) 79,50 C gözüküyor işte. Hatta MAX olarak 81,50 C çıkmış

Ryzen 7000 serisinin termal limiti 95 C (derece). Bu sıcaklığı geçmediği sürece normal aralıkta çalısıyor demek.

Orada CPU (Tctl/Tdie) yazıyor altında;
CPU die (AVG.) = toplam çekirdeklerin ortalama sıcaklığı.
Core0 (ccd1..) Gibi değerler var Value kısmında farklı sıcaklık değerleri gösteriyor. Bu normal. Sensörler de düzgün çalısıyor demek.

Asıl önemli olan ise, "CPU ccd1 (tdie) 79,50 C gözüküyor işte.

Ryzen 7000 serisinin termal limiti 95 C (derece). Bu sıcaklığı geçmediği sürece normal aralıkta çalısıyor demek.

80 dereceyi hiçbir zaman geçmiyor normalde 85 86 sıcaklıkları görmüşlüğüm var benim kafama takılan 80 de takılması hani 81 82 falan olur diye dedim siz böyle diyorsanız normaldir zaten en son test ettiğimde yaz aylarıydı malum şu anda havalar da soğudu ondandır teşekkürler.

80 dereceyi hiçbir zaman geçmiyor normalde 85 86 sıcaklıkları görmüşlüğüm var benim kafama takılan 80 de takılması hani 81 82 falan olur diye dedim siz böyle diyorsanız normaldir zaten en son test ettiğimde yaz aylarıydı malum şu anda havalar da soğudu ondandır teşekkürler.
Anladım ne demek istediğinizi. Merak etmeyin anormal bir durum yok. Zaten sabit değil hepsi. Hatta max sıcaklığı 81,50 olmuş. Yapacağınız stress ve cpu testleri uygulamadan uygulamaya farklı sıcaklıklar gösterir.

Kısacası işlemcinizde bir sıkıntı yok. Termal sıkıntısı da yok. Güle güle kullanıın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı