Ryzen 5 7500F sistem oyun fark etmeksizin atıyor

2FPS yaşam

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İşlemci
Ryzen 5 7500F
Evet biliyorum Ryzen 5 7500F ısınan bir işlemci ve evet yine biliyorum peerless assasin ya da Phantom Spirit iş görecektir, ben de Phantom Spirit stokunu bekliyorum. Yine de merak ettiğim bir şey var. CS2, NBA 2K20-2K21 gibi oyunlarda oyunun başlarında oyun kapanıyor. CS2 de oyunu açtıktan sonraki 5-15 dakika içerisinde oyun donup kalıyor, NBA ise direkt oyundan atıyor. İşlemci sıcaklığından dolayı olduğunu düşünüyorumç çünkü HWMonitor'de oyunun kapandığı anda işlemci sıcaklığını 95-97 civarlarında ölçüyorum. İşlemcinin ısınması oyundan atmaya crashe sebep olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle ki anakartımda kargodan dolayı bir pin yamulması olayı söz konusu oldu ve sistemi sökmeden komple yolladım ve geri döndüğünde işlemciye termal macunun yenilenip yenilenmediğini kontrol etmedim. Sanırım kontrol etmenin zamanı geldi. eğer hala devam ederse soğutucu şart.

hala asıl sorum şu: oyunların kapanmasının sebebi aşırı ısınma mı?

Son düzenleme:
Şöyle ki anakartımda kargodan dolayı bir pin yamulması olayı söz konusu oldu ve sistemi sökmeden komple yolladım ve geri döndüğünde işlemciye termal macunun yenilenip yenilenmediğini kontrol etmedim. Sanırım kontrol etmenin zamanı geldi. eğer hala devam ederse soğutucu şart.

Yüksek ihtimal evet 97 100 dereceler throttle seviyesini geçmiş artık işlemci kendini korumaya almak için atar. MSI Afterburner ile gir oyunlara işlemci sıcaklığına bak yüksekse dediğin gibi oyunda sebebi odur.

Evet, aşırı ısınmadan sistem korumaya alıyor. Eğer 100 dereceyi geçerse Windows komple kapanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı